Concluzia unui român după un weekend într-un hotel de lux din Londra. „Dacă se întâmpla la noi ziceau că suntem ultimii în Europa”

Concluzia unui român după un weekend într-un hotel de lux din Londra. „Dacă se întâmpla la noi ziceau că suntem ultimii în Europa”

Gabriel, un tânăr din Sibiu care fost împreună cu soția sa într-un city-break la Londra, a avut parte de o surpriză neplăcută.

Londra arată spectaculos la lăsarea serii. FOTO Shutterstock

Românul ar fi vrut să petreacă un weekend de neuitat cu soția pe malurile Tamisei. Într-o seară de noiembrie, în 2022, a descoperit că mașina închiriată pe care o lăsase în parcarea hotelului i-a fost spartă. I-a dispărut un jachetă scumpă spune el, lăsată pe scaun, dar și un pachet de napolitane.

„Le-am spus celor de la hotel, dar au spus că e imposibil să se întâmple așa ceva la ei în parcare. Au spus că ei sunt hotel de 5 stele și că o singură dată, în urmă cu mulți ani, cineva a spart o mașină, dar că e exclus să se fi întâmplat din nou. Că totul e pe camere, că securitatea e perfectă și că nu se poate să-mi fi spart mașina cineva”, a spus el.

Deși inițial a fost decis să depună o plângere la poliție, a renunțat, pentru a nu-și compromite ultima zi de weekend la Londra și pentru a nu se plimba de la o secție la alta de poliție.

„Inițial, am vrut să apelez la poliție, dar m-a rugat soția să nu o fac, să nu ne poarte pe la tot felul de secții pentru declarații și să ratăm ultima zi la Londra. Nu vreau să spun că englezii sunt hoți și nici că sunt neserioși, nu am să generalizez. Dar ce s-a întâmplat mi-a lăsat un gust amar. Sincer, dacă s-ar fi întâmplat asta la noi ar fi urlat că suntem ultimii în Europa, că suntem hoții Europei. Și așa prima dată când au mers românii la ei la muncă i-au desființat, iar presa lor scria doar despre hoții și prostituatele din România, nu și despre românii care își câștigă cinstit o pâine muncind la ei”, a adăugat românul.

De acum înainte, spune el, nu va mai alege niciodată Marea Britanie ca destinație. Și nu pentru că ar avea ceva împotriva britanicilor, dar nu vrea să mai riște o nouă dezamăgire.

„Mă gândeam să merg într-un weekend la Edinburgh, e un oraș de poveste, o destinație turistică interesantă, dar voi găsi alte locuri. Până la urmă, există orașe frumoase și mai aproape de noi și mai ieftine, care merită explorate, mă gândesc aici la Budapesta sau Viena”, a mai spus bărbatul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat