Conflict Nicuşor Dan - Gabriela Firea. Ultima dispută:vinovatul pentru starea acoperişului Arenei Naţionale

Conflict Nicuşor Dan - Gabriela Firea. Ultima dispută:vinovatul pentru starea acoperişului Arenei Naţionale

Întreaga dispută a început de la un mesaj publicat vineri de Nicuşor Dan pe Facebook, unde, pe lângă anunţul reparaţiilor la acoperişul Arenei Naţionale, sublinia că responsabili de situaţie sunt Gabriela Firea şi Sorin Oprescu, primarii generali anteriori.

„Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, puncta Nicuşor Dan.

Reacţia nu a întârziat să apară, aceasta venind de la Gabriela Firea, care urmăreşte un nou mandat de primar general. „Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputinţa şi nerealizările lui. Arena Naţională a avut în mandatul meu contract de mentenanţă pentru toate sistemele, deci şi pentru acoperişul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperişul retractabil pentru că am respectat indicaţiile producătorului”, a precizat Firea.

Nicuşor Dan a contrazis-o susţinând că de vină pentru starea acoperişului sunt şi angajaţii de la Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, pe care Firea i-ar fi responsabilizat cu obiectivul Arena Naţională. Mai mult, actualul edil a subliniat că nu a existat niciodată un contract de mentenanţă pentru acoperişul de la Arena Naţională.

Problemele de la Arena Naţională, moştenite

Acoperişul de la Arena Naţională a fost în centrul a numeroase probleme. În primul rând, aşa-zisa parte mobilă a acestuia, diferită faţă de proiectul iniţial, nu poate fi folosită în perioada noiembrie - martie, deoarece îngheaţă membrana şi se poate rupe, nici pe ploi abundente, potrivit mai multor comunicări făcute de-a lungul timpului de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, unitate aflată în subordinea Primăriei Capitalei, proprietara Arenei Naţionale.

La începutul lui 2016, presa a dezvăluit că acoperişul nu avea aviz ISU, fiindu-i dat după câteva luni. Tot la acea dată, autorităţile şi-au dat seama că sunt probleme cu mecanismul privind închiderea şi deschiderea părţii mobile, după cum recunoştea şi Sorin Oprescu, fără a fi identificat un vinovat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro