Consilierul care a votat în locul lui Nicușor Dan va demisiona din funcția de consilier general în CGMB

Consilierul care a votat în locul lui Nicușor Dan va demisiona din funcția de consilier general în CGMB

Dumitru Dobrev, consilier general al Uniunii Salvați Bucureștiul, care a votat în locul lui Nicușor Dan la ultima ședință de Consiliu General al Municipiului București, a anunțat că va demisiona, luni, din funcția de consilier general în CGMB.

"Luni dimineață îmi depun demisia din funcția de consilier general în CGMB. Îmi pare foarte rău că am afectat imaginea USB și le cer încă o dată scuze colegilor mei pentru cele întâmplate. De asemenea, luni îmi voi prezenta în scris demisia din funcția de vicepreședinte USB și de președinte al filialei USB Sector 4", a scris Dumitru Dobrev, sâmbătă, pe Facebook.

Vineri, Dumitru Dobrev a spus că a votat în locul lui Nicușor Dan "dintr-un mimetism prostesc" și că își pune mandatul de consilier la dispoziția Comisiei de etică a USB.

"Contextul a fost următorul: spre sfârșitul ședinței de Consiliu de joia trecută, se votau membrii consiliilor de administrație de la diverse instituții, în special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizații în CA) și acum trebuiau votate hotărârile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniserăm în USB că votăm 'pentru'. La momentul respectiv, Nicușor ieșise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se închidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenți. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul", a precizat Dobrev, vineri, pe Facebook .

El a adăugat că o consilieră de la un alt partid votase, de asemenea, în locul cuiva de la prezidiu.

Imaginile cu Dumitru Dobrev votând la două mâini au fost prezentate la Antena 3, după ce consilierul general ALDE Ion Valentin Voicu le-a publicat pe Facebook.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale