Constanţa: Alţi cinci pompieri de la Detaşamentul Cernavodă, infectaţi cu COVID-19; numărul acestora a ajuns la 15

Constanţa: Alţi cinci pompieri de la Detaşamentul Cernavodă, infectaţi cu COVID-19; numărul acestora a ajuns la 15

Alţi cinci pompieri de la Detaşamentul Cernavodă au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19, numărul total al acestora ajungând la 15, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, un coleg de-al lor a murit din această cauză.

"S-au mai confirmat cu COVID-19 colegi din cadrul Detaşamentului Cernavodă. Sunt internaţi, în stare stabilă, fiind asimptomatici, fără probleme", a informat sâmbătă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

Conform sursei citate, după primirea rezultatului au fost informate structurile ierarhice şi Direcţia de Sănătate Publică, pentru "prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi".

Activitatea Detaşamentului Cernavodă nu este afectată, fiind mărită capacitatea operaţională.

"Avem resursele necesare pentru toate intervenţiile şi vom răspunde prompt la toate apelurile 112", arată ISU "Dobrogea" în informarea trimisă, precizând că la nivelul tuturor subunităţilor instituţiei s-a făcut decontaminarea.

De asemenea, angajaţii sunt echipaţi corespunzător şi decontaminaţi după fiecare intervenţie, dezinfectarea fiind aplicată şi mijloacelor tehnice.

Un pompier de la Detaşamentul Cernavodă al ISU "Dobrogea", în vârstă de 48 de ani, a murit la sfârşitul săptămânii trecute după ce s-a infectat cu COVID-19. El a fost internat iniţial, pe 12 aprilie, la spitalul din Cernavodă, fiind apoi transferat la spitale din Medgidia, Constanţa şi la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

Pe 23 aprilie, alţi zece pompieri de la acelaşi detaşament au fost confirmaţi cu COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro