Constanţa: Încă un caz cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, la un pensionar

Constanţa: Încă un caz cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, la un pensionar

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, un nou caz cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie la un pensionar în vârstă de 69 de ani, din Constanţa, care nu a călătorit în Marea Britanie.

Bărbatul a avut primele simptome la sfârşitul anului trecut.

"Încă un caz de infectare cu Sars-CoV-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanţa. Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie - 6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanţa, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din Bucureşti cu stare generală afectată", a precizat Ministerul Sănătăţii.

DSP Constanţa desfăşoară o anchetă epidemiologică în acest caz.

"În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecţiei cu tulpina B.1.1.7, se face secvenţierea cu confirmare astăzi, 26.012021. Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie şi nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus. DSP Constanţa are în desfăşurare o nouă anchetă pentru acest caz", a mai anunţat Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, în prezent, pe teritoriul României au fost identificate cinci cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS-CoV-2. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa