Constanţa: Percheziţii la un suspect de braconaj arheologic; au fost găsite 99 de monede romane şi medievale

Constanţa: Percheziţii la un suspect de braconaj arheologic; au fost găsite 99 de monede romane şi medievale

Poliţiştii constănţeni au găsit 99 de monede datând din perioada romană şi din epoca medievală, în urma unor percheziţii efectuate într-un dosar de braconaj arheologic.

"În cursul zilei de ieri, (...) poliţiştii de investigaţii criminale (...) şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au efectuat două percheziţii domiciliare, în localitatea Moviliţa, la o persoană bănuită de braconaj arheologic. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, un bărbat de 48 de ani ar fi efectuat o amplă activitate de braconaj arheologic, în siturile arheologice din judeţul Constanţa", se arată într-un comunicat transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Conform sursei citate, suspectul ar fi valorificat bunuri susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, atât pe internet, cât şi pe piaţa neagră de antichităţi.

La percheziţii au fost descoperite şi ridicate 99 de monede romane şi medievale, patru detectoare de metale, peste 15.000 de lei, 6.700 de euro, 160 de lire sterline, 100 de dolari, bijuterii din aur, ţigarete netimbrate, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat de bunuri culturale şi tăinuire. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?