Constanța: Protestatarii antigrațiere au plecat în marș către sediul filialei județene PSD

Constanța: Protestatarii antigrațiere au plecat în marș către sediul filialei județene PSD

Peste 2.000 de constănțeni au pornit, duminică seară, într-un marș către sediul filialei județene a Partidului Social Democrat (PSD), în jurul orei 18,30, după ce inițial s-au întâlnit în fața Prefecturii în urma unui apel lansat pe Facebook, în pagina de eveniment "Constanța protestează împotriva grațierii colective".

După aproape o oră și jumătate de scandări pe platoul Prefecturii, un grup de aproximativ 800 de protestatari care critică intenția Guvernului de a promova o grațiere colectivă au pornit în marș către sediul PSD, scandând: 'Stop Mafiei!', 'Susțin Democrația!', 'Susțin DNA!', 'În democrație, hoții stau la pușcărie' sau 'Afară, afară cu mafia din țară!'.

După doar 30 de minute de la punerea în mișcare, coloana și-a dublat numărul de participanți, astfel că la jumătatea parcursului către sediul PSD, grupul număra deja 2.000 de participanți.

Prezent la miting și la marșul de protest, activistul civic constănțean Cosmin Bârzan a declarat pentru AGERPRES că marșul va continua pe străzile orașului, urmând în total un parcurs de peste șase kilometri, și se va încheia tot pe platoul Prefecturii, la fel ca și în duminica precedentă.

"Sunt plăcut surprins de interesul și civismul manifestat de concetățeni față de această problemă pusă în dezbatere publică de Guvern, cea a interesului public general față de o lege a grațierii și amnistiei. Este bine că lumea participă și văd că din ce în ce mai mulți se alătură coloanei de manifestanți aflată în marș. Eu sunt obișnuit cu mitingurile publice și văd că deocamdată suntem peste 2.000 de oameni în stradă scandând", precizat Cosmin Bârzan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

2 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

5 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu