Constanţa: Şofer de autocar cercetat pentru furt, după ce a încercat să introducă în ţară trei clasoare cu timbre

Constanţa: Şofer de autocar cercetat pentru furt, după ce a încercat să introducă în ţară trei clasoare cu timbre

Şoferul unui autocar care venea din Turcia este cercetat de poliţiştii de frontieră constănţeni sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni, printre care cea de furt, după ce a încercat să introducă în ţară trei clasoare cu timbre în valoare de circa 15.000 de lei, a informat luni Garda de Coastă.

Clasoarele au fost depistate de poliţiştii Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă într-un colet aflat în interiorul compartimentului pentru bagaje.

"În data de 01.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei comun Negru Vodă - Kardam, judeţul Constanţa, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia - Moldova. Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul compartimentului pentru bagaje, într-un colet, trei albume ce conţineau 1.764 timbre diferite colecţii, pentru care conducătorul autovehiculului nu a putut prezenta documente de provenienţă", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Bărbatul, cetăţean român în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul în judeţul Galaţi, a declarat că a achiziţionat clasoarele din Turcia, contra sumei de 50 de euro, şi nu deţine documente pentru acestea.

"Cele trei clasoare, estimate la o valoare de aproximativ 15.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi trimise spre expertiză, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi introducerea pe teritoriul statului român, precum şi deţinerea, comercializarea, organizarea de expoziţii sau orice operaţie privind circulaţia bunurilor cultural mobile sau provenite din dezmembrarea de bunuri culturale imobile, care fac parte din patrimonial cultural al unui stat străin, conform dispoziţiilor legale ale statului respectiv, şi care au fost exportate ilegal", conform comunicatului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?