Constanţa: Şofer de autocar cercetat pentru furt, după ce a încercat să introducă în ţară trei clasoare cu timbre

Constanţa: Şofer de autocar cercetat pentru furt, după ce a încercat să introducă în ţară trei clasoare cu timbre

Şoferul unui autocar care venea din Turcia este cercetat de poliţiştii de frontieră constănţeni sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni, printre care cea de furt, după ce a încercat să introducă în ţară trei clasoare cu timbre în valoare de circa 15.000 de lei, a informat luni Garda de Coastă.

Clasoarele au fost depistate de poliţiştii Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă într-un colet aflat în interiorul compartimentului pentru bagaje.

"În data de 01.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei comun Negru Vodă - Kardam, judeţul Constanţa, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia - Moldova. Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul compartimentului pentru bagaje, într-un colet, trei albume ce conţineau 1.764 timbre diferite colecţii, pentru care conducătorul autovehiculului nu a putut prezenta documente de provenienţă", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Bărbatul, cetăţean român în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul în judeţul Galaţi, a declarat că a achiziţionat clasoarele din Turcia, contra sumei de 50 de euro, şi nu deţine documente pentru acestea.

"Cele trei clasoare, estimate la o valoare de aproximativ 15.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi trimise spre expertiză, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi introducerea pe teritoriul statului român, precum şi deţinerea, comercializarea, organizarea de expoziţii sau orice operaţie privind circulaţia bunurilor cultural mobile sau provenite din dezmembrarea de bunuri culturale imobile, care fac parte din patrimonial cultural al unui stat străin, conform dispoziţiilor legale ale statului respectiv, şi care au fost exportate ilegal", conform comunicatului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

3 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

4 Așa o fi?

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital