Constanţa: Tribunalul a respins cererea fostului preşedinte al CJ, Nicuşor Constantinescu, de eliberare condiţionată

Constanţa: Tribunalul a respins cererea fostului preşedinte al CJ, Nicuşor Constantinescu, de eliberare condiţionată

Tribunalul Constanţa a respins, luni, cererea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu de eliberare condiţionată din penitenciar, în dosarul "Centrul Militar Zonal", în care a fost condamnat la cinci ani de detenţie.

Decizia instanţei de judecată este definitivă.

Fostul preşedinte al CJ Constanţa execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al CJ Constanţa, el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Nicuşor Constantinescu, aflat la Penitenciarul Poarta Albă, a mai fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la cinci ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din staţiunea Mamaia.

Recent, fostul preşedinte al CJ Constanţa a cerut contopirea celor două condamnări definitive. Solicitarea se află pe rolul Tribunalului Constanţa, iar primul termen a fost stabilit pentru marţi, 19 martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria