Consumul excesiv de alcool, printre cauzele nelegate de operațiuni de luptă ale deceselor soldaților ruși

Consumul excesiv de alcool, printre cauzele nelegate de operațiuni de luptă ale deceselor soldaților ruși

Moscova a pierdut, conform estimărilor, 200.000 de militari de la declanșarea invaziei pe scară largă. O minoritate semnificativă dintre aceștia au murit însă din cauze fără legătură cu operațiunile militare, mai cu seamă în incidente provocate de consumul excesiv de alcool, se arată în raportul de duminică al serviciilor britanice de informații.

Recruții ruși s-au luat la bătaie în baruri FOTO Twitter/Nexta

Analiștii din cadrul Ministerului britanic al Apărării citează ca sursă un canal rus de știri care a relatat cu privire la un număr „extrem de ridicat” de incidente, inclusiv crime și decese, legate de consumul de alcool în rândul forțelor rusești trimise în luptă.

Alte cauze principale ale pierderilor fără legătură cu ostilitățile includ probabil exercițiile de mânuire a armelor, accidentele rutiere și rănile cauzate de condițiile vremii, cum ar fi hipotermia. Comandanții ruși realizează probabil cât de mult dăunează eficienței în luptă abuzul de alcool”, răspândit larg în rândul militarilor ruși.

Totuși, în timp ce consumarea unei cantități mari de alcool este generalizată la nivelul societății ruse, este în același timp de mult timp considerată o componentă acceptată tacit în armată , „chiar și în cadrul operațiunilor de luptă”, concluzionează analiștii britanici.

După decretarea mobilizării parțiale a 300.000 de rezerviști, în septembrie anul trecut, pe conturile ce relatează despre luptele din Ucraina au început să circule filmări cu noii recruți răpuși de beții crunte.

Totodată, printre obiectele abandonate de efectivele ruse care s-au retras din teritoriile ocupate anterior au fost descoperite provizii de alcool.

O postare din 27 martie a utilizatorului „Dmitri” conține o convorbire interceptată între militari ruși în care unul dintre ei avertizează asupra inspecțiilor comandanților legate de alcool și droguri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...