Continuă protestul grefierilor la Curtea de Apel București

Continuă protestul grefierilor la Curtea de Apel București

Aproximativ 100 de grefieri și personal auxiliar au protestat vineri, pentru a doua zi, la Curtea de Apel București, revendicările lor fiind de natură salarială.

Ștefania Teleman, președintele FNS ProJust, a declarat că protestele de la Curtea de Apel București, dar și de la alte instanțe din țară au fost declanșate ca urmare a lipsei de implicare a autorităților în ceea ce privește situația grefierilor și a personalului auxiliar din instanțe.

"Principalul motiv pentru care protestăm este nerespectarea legii, cu precădere a deciziei Curții Constituționale nr. 794 din 2016. Această decizie a permis recunoașterea unor hotărâri judecătorești privind drepturi salariale restante, neaplicate până acum. Hotărârile datează din anii 2007 — 2010 și nu sunt puse în aplicare nici la acest moment. La construirea noului buget pe 2017 și estimarea pentru 2018 ni s-a comunicat faptul că vor fi avute în vedere aceste sume și incluse în proiectul de buget. Ministerul Justiției a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o adresă prin care comunica faptul că au fost incluse sumele pentru plata diferențelor doar pentru magistrați. Noi suntem ruda săracă a familiei justiției. Decizia Curții Constituționale spune că acea valoare de referință sectorială recunoscută pentru noi prin hotărâri judecătorești se aplică întregii familii ocupaționale a justiției. Acum, se pare că cineva se gândește dacă noi facem parte sau nu din justiție. Sigur că facem parte. Curtea Constituțională a stabilit prin acea decizie că există o singură valoare de referință sectorială, respectiv constanta la care se aplică coeficienții care sunt individuali. În mod real, la acest moment, valoarea de referință sectorială este de 405 lei, la care se adaugă majorarea de 10% prevăzută de legea 293/2015. Noi nu solicităm decât aplicarea legii, nimic altceva", a explicat Ștefania Teleman.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile