Copii și părinți, în Piața Victoriei; cei mici au jucat șotron, au colorat cu creta și s-au plimbat cu tricicletele

Copii și părinți, în Piața Victoriei; cei mici au jucat șotron, au colorat cu creta și s-au plimbat cu tricicletele

Câteva sute de copii și părinți s-au aflat, din nou, sâmbătă, în Piața Victoriei, la un protest anunțat pe rețelele de socializare și intitulat "Educație pentru democrație - Lecția de educație civică".

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Atât părinții, cât și cei mici au adus cu ei steaguri tricolore și ale Uniunii Europene, ori pancarte pe care se putea citi: "Sunt mic, dar rezist", "Trezește-te România! Nu mai tolera hoția!", "Spiderman, help!".

Pentru cei mici, ieșirea la "protest" a însemnat sâmbătă să se joace cu mingii, să coloreze cu creta pe asfalt sau să se plimbe cu tricicletele și trotinetele.

Pe asfalt a fost desenat și un șotron, care, în fiecare căsuță, avea un mesaj de bună purtare: "Nu fur, Nu mint, Nu renunț, Iubesc, Gândesc, Învăț, Sunt liber, #rezist", și care se încheia cu "România te iubesc".

Tot pe asfalt, a fost scris cu cretă #Rezist, iar pe literele cuvântului au fost așezate ghivece cu panseluțe.

"Am adus aceste flori ca un simbol al primăverii. Prin acestea noi vrem să spunem că ne dorim curățenie, atât interioară, cât și exterioară", a afirmat Constantin Paraschiv, unul dintre oamenii prezenți la protest, care a adus cu el și o cutie mare cu covrigi, biscuiți și mere.

Prezent sâmbătă în Piața Victoriei a fost și regizorul Adrian Silișteanu, împreună cu copilul său.

"M-au revoltat mult intervențiile din ultima vreme legate de pericolul pe care îl reprezintă aducerea copiilor la manifestații. Eu i-am adus o singură dată, pentru că nu le-a plăcut, după care am considerat că e mai bine să îi las acasă, dar în momentul când am auzit că mi se interzice să vin cu copiii m-am îngrozit, pentru că nu e normal ca la 27 de ani de la căderea comunismului să începem iar cu atitudini de genul ăsta. Da, în continuare nu o să îi aduc atunci când cred eu că într-adevăr nu le face bine, îi voi lăsa acasă atunci când sunt obosiți sau au alt program, dar când trebuie să vină să învețe ce înseamnă lupta împotriva corupției și împotriva non-valorii îi voi aduce și cred că fiecare dintre noi trebuie să facă lucrul acesta", a declarat Silișteanu.

Și actorul Dan Bordeianu a venit sâmbătă la protestul din fața Guvernului.

"Am fost și acum două săptămâni aici și ziua aceea a fost una dintre cele mai frumoase din viața mea. Sper să fie și astăzi la fel. De ce? Pentru că ești înconjurat de oameni frumoși, pașnici, zâmbitori, civilizați și de copiii aceștia minunați care sunt o minune, o bucurie, și nu știu câți alți copii din țară sau din alte părți se distrează în timpul zilei, într-o piață, desenând steagul țării lor. (...) Este o onoare să poți să vii aici, a declarat, pentru AGERPRES, Dan Bordeianu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…