Coreea de Nord a distrus biroul de legătură cu Sudul, din Kaesong (Ministerul Unificării sud-coreean)

Coreea de Nord a distrus biroul de legătură cu Sudul, din Kaesong (Ministerul Unificării sud-coreean)

Coreea de Nord a distrus marţi biroul de legătură cu Coreea de Sud din Kaesong, oraş situat în apropiere de frontiera dintre cele două ţări, a anunţat Ministerul Unificării sud-coreean, la câteva zile după ameninţări virulente din partea Phenianului, potrivit AFP.

"Coreea de Nord a aruncat în aer sediul biroului de legătură de la Kaesong la ora locală 14:49" (06:49 GMT), a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului însărcinat cu relaţiile între cele două state coreene într-un comunicat difuzat online presei.

Coreea de Nord a proferat ameninţări la adresa Coreei de Sud în ultimele zile, ameninţând să distrugă biroul creat în 2018, după ce a avertizat că va riposta militar la recenta trimitere de pliante critice la adresa regimului de la Phenian de către activişti sud-coreeni, conform Reuters şi Yonhap.

Kim Yo-jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat sâmbătă că Coreea de Sud va fi martoră în curând "la scena tragică a distrugerii complete a biroului de legătură comun Nord-Sud, devenit inutil", conform Yonhap.

Phenianul a criticat Seulul pentru că nu împiedică transfugii să trimită pliante anti-Phenian cu ajutorul baloanelor de-a lungul frontierei ce separă cele două ţări.

Biroul de legătură intercoreean a fost inaugurat în septembrie 2018 pentru a facilita schimburile şi cooperarea între cele două Corei într-un climat de reconciliere creat prin convorbirile dintre liderii celor două ţări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...