Coreea de Nord: O nouă rachetă anti-navă, testată în prezența lui Kim Jong-Un

Coreea de Nord: O nouă rachetă anti-navă, testată în prezența lui Kim Jong-Un

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a observat testul de lansare a unei noi rachete de croazieră sol-navă capabilă să lovească navele inamicului cu precizie, a indicat vineri media de stat de la Phenian, citată de agenția sud-coreeană de știri Yonhap.

Coreea de Nord a efectuat primul test al rachetei, care a fost dezvăluită la parada militară din aprilie ce a marcat a 105-a zi de naștere a fondatorului statului, Kim Il-Sung, conform agenției oficiale nord-coreene KCNA.

"Noul tip de rachetă de croazieră reprezintă un atac puternic capabil să lovească orice grup inamic de nave care încearcă un atac militar" asupra Coreii de Nord, arată KCNA.

Joi, Nordul a lansat, de pe coasta sa estică, ceea ce au părut a fi mai multe rachete de croazieră anti-navă cu rază scurtă de acțiune, ultimul dintr-o serie de teste cu rachetă efectuate în ciuda sancțiunilor internaționale, conform armatei sud-coreene citate de Yonhap. Acestea au zburat circa 200 de kilometri.

KCNA a transmis că "rachetele de croazieră lansate au detectat cu precizie și lovit țintele plutitoare din Marea de Est după ce au făcut zboruri circulare".

Acesta a fost al cincilea test cu rachetă al Phenianului de la preluarea mandatului, pe 10 mai, de către noul președinte sud-coreean, liberalul Monn Jae-In, amintește Yonhap.

Phenianul a întreprins zeci de tiruri de rachete și două teste nucleare de la începutul lui 2016. Coreea de Nord încearcă să se doteze cu rachete ce pot transporta încărcături nucleare până deasupra continentului american.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale