Coronavirus - Muzeul Luvru, închis duminică dimineaţă, pe durata unei discuţii a angajaţilor despre epidemie

Coronavirus - Muzeul Luvru, închis duminică dimineaţă, pe durata unei discuţii a angajaţilor despre epidemie

Muzeul Luvru din Paris, cea mai vizitată instituţie muzeală din lume, nu şi-a deschis porţile în faţa vizitatorilor duminică dimineaţă, din cauza unei discuţii a directorilor săi cu personalul angajat despre epidemia cauzată de noul tip de coronavirus, a anunţat conducerea muzeului, citată de AFP.

Potrivit Reuters, cozi de turişti nemulţumiţi s-au format în faţa muzeului parizian, gazda unor opere de artă celebre, precum tabloul "Mona Lisa", de Leonardo da Vinci, şi sculptura Venus din Milo, ce datează din perioada Greciei Antice.

"Are loc o reuniune de informare la care participă angajaţi şi conducerea muzeului, despre situaţia sanitară şi măsurile de prevenţie asociate noului tip de coronavirus, iar acest fapt a întârziat ora de deschidere a muzeului", a declarat o purtătoare de cuvânt a instituţiei, citată de AFP.

"Discuţiile au durat toată dimineaţa", a continuat ea, adăugând că o nouă informare de presă va avea loc în cursul după-amiezii.

Franţa a raportat 100 de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19 de la sfârşitul lunii ianuarie. Două persoane dintre cele infectate au murit.

Intensificarea epidemiei a determinat Guvernul francez să anunţe sâmbătă noi măsuri concepute pentru a limita propagarea virusului. Printre ele se află şi anularea tuturor adunărilor publice organizate în spaţii închise şi la care participă peste 5.000 de persoane.

Ca urmare a acestei interdicţii, ediţia 2020 a Salonului internaţional al agriculturii de la Paris s-a închis cu o zi mai devreme, sâmbătă. O cursă de semimaraton, la care erau înscrişi peste 40.000 de alergători şi care urma să aibă loc duminică, a fost anulată.

Muzeul Luvru a primit 9,6 milioane de vizitatori pe durata anului 2019. La jumătatea lunii ianuarie, muzeul parizian a fost blocat timp de o zi de echipe de grevişti care se opun proiectului de lege ce vizează reforma sistemului de pensii din Franţa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…