Coronavirus: Bilanţul deceselor a trecut de 53.000 în Marea Britanie, conform unui calcul al Reuters

Coronavirus: Bilanţul deceselor a trecut de 53.000 în Marea Britanie, conform unui calcul al Reuters

Bilanţul deceselor cauzate de COVID-19 în Marea Britanie a ajuns la 53.077, conform unui calcul făcut de Reuters pe baza datelor din surse oficiale, ceea ce evidenţiază că Regatul Unit este una dintre cele mai puternic lovite ţări din lume de pandemie.

Bilanţul Reuters cuprinde morţi unde COVID-19 a fost menţionată pe certificatele de deces din Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord până la 5 iunie şi din Scoţia până la 7 iunie. Bilanţul include şi decesele mai recente din spitale.

Biroul Naţional de Statistică (ONS), care actualizează săptămânal datele, a precizat marţi că numărul deceselor legate de COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor până la 5 iunie a crescut la 47.820.

Numărul mare de decese a atras critici la adresa modului în care premierul Boris Johnson a gestionat pandemia, partidele de opoziţie şi unii oameni de ştiinţă spunând că Marea Britanie a impus prea lent măsuri de izolare sau a protejat prea târziu persoanele din aziluri.

Epidemiologii spun că mortalitatea excesivă - decesele din toate cauzele care depăşesc media pe cinci ani pentru această perioadă a anului - este cel mai bun mijloc de a stabili numărul persoanelor care au murit din cauza unei pandemii deoarece poate fi comparat la nivel internaţional.

Deşi aceste date au nevoie de mai mult timp pentru a fi compilate, Marea Britanie pare să stea foarte prost şi la acest capitol.

Aproximativ 64.500 mai multe persoane decât în mod normal au murit în Marea Britanie în timpul pandemiei de coronavirus din acest an, conform celor mai recente date disponibile, a anunţat marţi responsabilul pentru analize de sănătate al ONS, Nick Stripe. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul

5 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România