Coronavirus: Boris Johnson nu a minţit intenţionat parlamentul despre o petrecere din lockdown, declară ministrul transporturilor britanic

Coronavirus: Boris Johnson nu a minţit intenţionat parlamentul despre o petrecere din lockdown, declară ministrul transporturilor britanic

Premierul britanic Boris Johnson nu a minţit în mod intenţionat parlamentul atunci când a fost întrebat despre o petrecere la reşedinţa sa din Downing Street din timpul lockdown-ului impus în contextul crizei COVID-19, a afirmat marţi ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, potrivit Reuters.

Postul ITV News a difuzat luni noi imagini cu Boris Johnson consumând alcool la o petrecere în Downing Street în noiembrie 2020, ceea ce i-a determinat pe unii politicieni din opoziţia laburistă să-l acuze din nou pe şeful executivului britanic de încălcarea regulilor adoptate pentru a limita răspândirea coronavirusului.

''El nu a minţit în mod intenţionat'', a declarat Shapps pentru ITV. ''Ce declarăm parlamentului sunt informaţii de care avem cunoştinţă, uneori nu avem toate faptele la îndemână'', a adăugat ministrul britanic.

''Întrebarea este dacă el se afla acolo jos pentru a petrece? Nu, în mod clar nu. El este la finalul unei zile pline, coboară, spune 'noroc' cuiva care lucra acolo şi iese, iar pentru el aceea nu este o petrecere'', a explicat Grant Shapps într-o altă intervenţie, pentru postul Sky News.

Poliţia britanică a anunţat joi că a finalizat ancheta privitoare la petrecerile desfăşurate la reşedinţa oficială din Downing Street a prim-ministrului Boris Johnson în perioada lockdown-urilor din timpul pandemiei, fiind emise în total 126 de amenzi.

Amenzile se referă la opt date la care au avut loc petreceri în Downing Street şi în alte birouri guvernamentale între lunile mai 2020 şi aprilie 2021, când erau în vigoare măsuri de lockdown.

Pe 21 aprilie, parlamentul britanic a declanşat o anchetă împotriva premierului Boris Johnson, acuzat că a indus în eroare legislativul de la Londra prin reacţiile sale iniţiale la informaţii conform cărora a încălcat măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus. Johnson a prezentat scuze în parlament pentru că a participat la o petrecere în grădina din Downing Street 10, în timpul primului lockdown determinat de criza COVID-19, declarând că regretă ce a făcut şi că a crezut că întâlnirea respectivă, care a avut loc la 20 mai 2020, era o reuniune de muncă.

Conform mai multor media, petrecerea respectivă ar fi fost organizată în grădina din Downing Street la 20 mai 2020 în prezenţa liderului conservator, în vârstă de 57 de ani, şi a soţiei sale Carrie, într-o perioadă când interacţiunile sociale erau limitate drastic.

În mai 2020, locuitorii din Marea Britanie nu se puteau întâlni decât cu o singură persoană în afara locuinţei, într-un loc public, în exterior şi cu condiţia de a păstra o distanţă de doi metri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale