Coronavirus: Boris Johnson, spitalizat în continuare cu simptome persistente

Coronavirus: Boris Johnson, spitalizat în continuare cu simptome persistente

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se afla în continuare în spital luni, cu simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost testat pozitiv la noul coronavirus, însă Downing Street a comunicat că premierul rămâne la conducerea guvernului, transmite Reuters.

'Prim-ministrul este în continuare în spital. El a petrecut noaptea în spital', a declarat o sursă guvernamentală.

'La recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară pentru teste', a comunicat duminică biroul său din Downing Street.

'Aceasta este o măsură de precauţie, întrucât premierul continua să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile după testarea pozitivă la virus', se menţiona în comunicat.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus. El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră.

Biroul său a subliniat că spitalizarea nu a fost una de urgenţă şi că Boris Johnson rămâne la conducerea guvernului.

Ministrul de externe Dominic Raab va fi cel care va conduce şedinţa de urgenţă de luni a executivului cu privire la situaţia epidemiei, a indicat o sursă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina