Coronavirus: CE anunţă că a finalizat negocierile preliminare pentru până la 60 milioane de vaccinuri de la Valneva

Coronavirus: CE anunţă că a finalizat negocierile preliminare pentru până la 60 milioane de vaccinuri de la Valneva

Uniunea Europeană a anunţat marţi că a finalizat negocierile preliminare cu compania farmaceutică franceză Valneva pentru achiziţia a până la 60 milioane de doze de vaccin candidat dezvoltat de aceasta împotriva COVID-19, transmite Reuters.

'Contractul preconizat cu Valneva ar oferi posibilitatea pentru toate statele membre UE să achiziţioneze împreună 30 milioane de doze, cu opţiunea de achiziţie suplimentară a până la 30 milioane de doze', a indicat Comisia Europeană într-un comunicat.

Potrivit EFE, Comisia mai are acorduri de achiziţie de vaccinuri anti-COVID-19 cu companiile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson and Johnson, Sanofi-GSK şi Curevac.

'Progresul de astăzi spre un acord cu Valneva completează portofoliul Uniunii şi demonstrează angajamentul Comisiei Europene de a găsi o soluţie durabilă la pandemie', a subliniat şefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”