Coronavirus: "Ce este mai dificil" abia urmează, afirmă regele Salman

Coronavirus: "Ce este mai dificil" abia urmează, afirmă regele Salman

Regele Salman al Arabiei Saudite a afirmat, într-un discurs transmis joi la televiziunea naţională, că lumea va traversa o "fază încă şi mai dificilă" în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, relatează AFP.

Regatul saudit, ca şi alte ţări de la Golful Persic, este lovit de COVID-19, cu 274 de cazuri de persoane contaminate, potrivit unui bilanţ oficial.

Cel mai mare exportator de petrol brut din lume, Riadul se confruntă, de asemenea, cu prăbuşirea preţului barilului legată de încetinirea economică provocată de pandemie.

"Traversăm o etapă dificilă, iar faza care va veni va fi încă şi mai dificilă la nivel mondial în lupta împotriva răspândirii rapide acestei pandemii", a declarat regele Salman într-un discurs transmis de canalul Al Ekhbariya, primul pe această temă al unui şef de stat de la Golful Persic.

"În această perioadă dificilă, pot fi depuse eforturi hotărâte numai unindu-ne forţele, prin cooperare", a insistat el.

Pe de altă parte, regele Salman i-a îndemnat pe saudiţi "să urmeze instrucţiunile" autorităţilor destinate să oprească răspândirea bolii.

Pentru a limita propagarea, Arabia Saudită a adoptat o serie de măsuri ca suspendarea pelerinajului cel mic musulman - Umra - în oraşele sfinte Mecca şi Medina, unde intrarea pelerinilor a fost interzisă, închiderea centrelor comerciale sau anularea zborurilor internaţionale.

Peste 1.300 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ţările de la Golf, ale căror economii, dependente în special de sectorul energiei, au fost afectate puternic şi de criza mondială.

Potrivit firmei de consultanţă Capital Economics, impactul combinat al noului coronavirus şi prăbuşirii preţului la ţiţei va majora în 2020 deficitul bugetar al Arabiei Saudite de la 6,4% la 16% din PIB.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

4 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska