Coronavirus: Chile extinde programul de vaccinare de la vârsta de 3 ani

Coronavirus: Chile extinde programul de vaccinare de la vârsta de 3 ani

Chile a anunţat joi extinderea programului său de vaccinare împotriva COVID-19 şi administrarea vaccinului Coronavac al laboratorului chinez Sinovac la copiii care au împlinit trei ani, a indicat Institutul de Sănătate Publică (ISP) într-un comunicat, notează AFP.

Din septembrie, ISP a autorizat administrarea aceluiaşi vaccin copiilor cu vârste cuprinse între şase şi 15 ani. Pentru grupa de vârstă 16-18 ani este preferat vaccinul PfizerBioNtech.

Autorizarea ISP este consecutivă studiilor efectuate de Sinovac în China, care "au arătat că vaccinul a avut cel mai mare număr de reacţii adverse la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani şi că nu au apărut efecte secundare grave la grupa de vârstă 3-5 ani. Acest lucru este extrem de important", a declarat directorul institutului, Heriberto Garcia.

Chile se aliniază astfel cu alte ţări din regiune, ca Argentina, Columbia sau Venezuela, care au aprobat vaccinarea copiilor de la vârsta de trei ani. Cuba şi Nicaragua au coborât această vârstă la doi ani.

Autoritatea de reglementare europeană a autorizat joi administrarea la copii între cinci şi 11 ani a vaccinului anti-COVID-19 de la PfizerBioNtech, primul ser aprobat în Europa pentru această grupă de vârstă.

În afara continentului european, vaccinul Pfizer a fost deja aprobat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani în unele ţări, printre care Statele Unite, Israel şi Canada.

Chile se numără printre ţările cu cea mai largă acoperire de vaccinare din lume: aproximativ 16 din cei 19 milioane de locuitori au un program complet de vaccinare (83,6%) şi au fost injectate peste 42 de milioane de doze, majoritatea vaccinuri Sinovac (24 milioane), PfizerBioNtech ( 13 milioane) şi Astrazeneca (4 milioane).

Potrivit datelor oficiale, din martie 2020, au fost depistate 1.751.769 de cazuri şi s-au înregistrat 38.218 decese. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie