Coronavirus: Cinematografele, muzeele, teatrele şi restaurantele s-au redeschis de sâmbătă în Olanda

Coronavirus: Cinematografele, muzeele, teatrele şi restaurantele s-au redeschis de sâmbătă în Olanda

Cinematografele, muzeele, teatrele şi restaurantele s-au redeschis de sâmbătă în Olanda, pe fondul relaxării restricţiilor anti-COVID-19 impuse în contextul pandemiei, informează DPA.

Potrivit presei locale, vestea a fost întâmpinată cu entuziasm în toată Olanda. Numeroase restaurante - unde se poate lua din nou masa în interior - aveau sâmbătă toate locurile rezervate, iar în alte locaţii biletele fuseseră epuizate, deşi numărul de clienţi şi de vizitatori este încă limitat.

Unele locaţii - cum ar fi Muzeul Van Gogh din Amsterdam - au organizat ceremonii de redeschidere. "Cultura este cel mai important fundament, iar oraşul a ripostat cu creativitate, inspiraţie şi solidaritate", a declarat poetul oficial al oraşului Amsterdam, Gershwin Bonevacia, în timpul ceremoniei.

Cinematograful Tuschinski s-a redeschis cu proiecţia filmului "De slag om de Schelde" ("The Forgotten Battle"), care a avut premiera în decembrie 2020, cu o zi înainte ca sălile de cinema să fie închise din cauza unui nou lockdown.

Şi centrele sportive şi-au putut primi din nou vizitatorii, iar cei care doresc să bea sau să servească masa în aer liber o pot face de acum până la ora 22. AGERPRES/ (AS - editor: Ana Alecu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”