Coronavirus: Compania chineză BGI Genomics îşi apără kitul de testare în faţa criticilor suedeze

Coronavirus: Compania chineză BGI Genomics îşi apără kitul de testare în faţa criticilor suedeze

Compania chineză BGI Genomics a anunţat miercuri că testele sale folosite pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au "un nivel relativ ridicat de precizie", la o zi după ce Suedia a anunţat că aproximativ 3.700 de persoane au primit rezultate fals pozitive din cauza unui viciu al respectivelor teste, transmite miercuri Reuters.

Autorităţile sanitare suedeze au anunţat marţi că aceste kituri de testare produse de compania chineză, şi care au fost exportate la scară largă şi în alte ţări, nu pot distinge între niveluri foarte scăzute de încărcătură virală şi un rezultat negativ.

Reprezentanţii BGI Genomics au susţinut că dispozitivele suficient de sensibile pentru a detecta un nivel mic de încărcătură virală vor oferi rezultate pozitive, în timp ce testele mai puţin sensibile vor oferi rezultate negative.

"Testele companiei BGI Genomics au o precizie relativ ridicată şi au primit o evaluare clinică pozitivă", conform acestora.

Creşterea globală a cererii de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus i-a permis companiei BGI Genomics să anunţe că se aşteaptă la o creştere a profitului net de aproximativ 8 ori în prima jumătate a acestui an.

Achiziţia de teste produse de BGI Genomics, care în ultimele două decenii a devenit una dintre cele mai mari companii de genomică din lume, a stârnit controverse în unele ţări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”