Coronavirus: Germania va impune carantină călătorilor din Marea Britanie începând de luni

Coronavirus: Germania va impune carantină călătorilor din Marea Britanie începând de luni

Germania va impune carantină pentru călătorii din Marea Britanie începând de luni şi va solicita un test COVID-19 negativ pentru intrarea în ţară, conform unui anunţ făcut sâmbătă de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, transmite AFP.

Miniştrii regionali ai sănătăţii din Germania au cerut sâmbătă guvernului naţional să introducă reguli mai stricte pentru persoanele care sosesc din Marea Britanie, unde varianta Omicron a declanşat o creştere a infectărilor.

În cadrul unei întâlniri, miniştrii au cerut Berlinului să clasifice Marea Britanie ca zonă cu variantă a virusului, impunând o carantină de două săptămâni tuturor călătorilor, inclusiv celor care sunt vaccinaţi.

"Răspândirea Omicron în Marea Britanie este foarte evidentă. ... Trebuie să prevenim răspândirea cât mai mult timp posibil şi să o încetinim cât de mult posibil", au spus miniştrii într-un comunicat.

Marea Britanie a raportat infectări zilnice record cu COVID-19 în ultimele trei zile, cu un bilanţ care a ajuns vineri la peste 90.000 de cazuri.

Infectările au crescut brusc în Germania în lunile octombrie şi noiembrie, dar au scăzut lent din decembrie, cu 50.968 de cazuri raportate vineri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Un text care dă de gândit al lui Andrei Caramitru...

3 De citit...

4 Foarte interesante amănunte...

5 România, patria jecmănitorilor! / Pentru a scăpa și mai mulți, Curtea Supremă insistă și stabilește din nou că deciziile CCR privind prescripția se apli…