Coronavirus: Guvernul norvegian le cere cetăţenilor să-şi petreacă vacanţele în ţară

Coronavirus: Guvernul norvegian le cere cetăţenilor să-şi petreacă vacanţele în ţară

Oslo, 15 mai /Agerpres/ - Norvegia a anunţat vineri menţinerea până la sfârşitul lui august a recomandării sale oficiale de a nu călători în străinătate şi a făcut apel la cetăţenii săi să-şi planifice vacanţele în ţară, relatează AFP.

"Pentru cei care doresc cea mai mare predictibilitate posibilă, recomandarea este de a plănui vacanţele în Norvegia", a declarat prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Profitaţi de aceste vacanţe pentru a descoperi încă şi mai mult această destinaţie fantastică care este Norvegia", a adăugat ea.

Ţara scandinavă, care recomandă, de pe 14 martie, evitarea tuturor călătoriilor "neesenţiale" în străinătate, a extins această recomandare până la 20 august.

Două clauze de revizuire sunt totuşi prevăzute, una până la 15 iunie, perioadă în care posibilitatea călătoriilor de agrement între ţările nordice va fi reexaminată, şi cealaltă până la 20 iulie, când problema va fi ridicată cu alte ţări apropiate, precum Germania şi ţările baltice.

Pentru guvern acest apel către norvegieni, mari pasionaţi de turism în vremuri normale, să rămână în ţară este şi un mod de a stimula o economie dublu lovită, atât de criza sanitară, cât şi de scăderea preţului petrolului.

Miercuri, Uniunea Europeană a făcut apel la membrii săi să redeschidă frontierele interne pentru a facilita turismul. Norvegia nu este membră UE dar face parte din spaţiul Schengen.

Ţara nordică pare a fi adus pandemia de coronavirus sub control, cu un număr de noi spitalizări şi de decese foarte scăzute în ultimele săptămâni. În total, 8.197 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate oficial în Norvegia, dintre care 232 mortale.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră