Coronavirus: Irlanda are în vedere relaxarea restricţiilor la fiecare 2-4 săptămâni (premier)

Coronavirus: Irlanda are în vedere relaxarea restricţiilor la fiecare 2-4 săptămâni (premier)

Foaia de parcurs pentru relaxarea graduală a restricţiilor impuse pentru a împiedica propagarea epidemiei de COVID-19 în Irlanda va clarifica modul în care vor fi făcute schimbările la fiecare două-patru săptămâni, dar guvernul va interveni dacă lucrurile vor merge prost, a declarat joi premierul irlandez Leo Varadkar, citat de Reuters.

Varadkar a enumerat cinci criterii care vor trebui luate în considerare înaintea fiecărei schimbări: progresul bolii, capacitatea asistenţei medicale şi rezilienţa, capacitatea de testare şi urmărire a contactelor, capacitatea de a proteja grupele de risc, riscul morbidităţii secundare şi al mortalităţii din cauza restricţiilor în sine.

"Relaxarea restricţiilor actuale va fi lentă şi se va face gradual. Ridicarea acestora nu va reflecta în mod necesar ritmul în care au fost instituite", a declarat premierul irlandez în parlament, adăugând că planul urmează să fie finalizat vineri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...