Coronavirus: Italia raportează 28.352 de cazuri noi de infectare şi 827 de decese

Coronavirus: Italia raportează 28.352 de cazuri noi de infectare şi 827 de decese

Italia a raportat vineri 827 de decese asociate maladiei COVID-19, în creştere faţă de cele 822 de decese anunţate joi, şi 28.352 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, în scădere faţă de ziua precedentă, când numărul infectărilor a fost de 29.003, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de Reuters.

Autorităţile italiene au efectuat 222.803 de teste în ultimele 24 de ore, comparativ cu cele 232.711 de teste care au fost realizate în ziua precedentă.

Italia a fost prima ţară occidentală afectată de noul coronavirus şi a ajuns la un total de 53.677 de victime de la declanşarea pandemiei în luna februarie, înregistrând al doilea bilanţ negativ din Europa după cel din Marea Britanie. Totodată, Italia a raportat un total de peste 1,5 milioane de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2.

Deşi bilanţul zilnic al victimelor raportate în Italia s-a numărat printre cele mai ridicate din Europa în ultimele zile, creşterea numărului de spitalizări şi a gradului de ocupare a secţiilor de terapie intensivă a încetinit, sugerând astfel că cel mai recent val al pandemiei de COVID-19 începe să scadă în intensitate.

Numărul italienilor spitalizaţi cu maladia COVID-19 a ajuns la 33.684 în cursul zilei de vineri, în scădere cu 354 în raport cu ziua precedentă.

Numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a scăzut cu 64 şi este în prezent de 3.782.

Atunci când al doilea val al epidemiei din Italia a înregistrat o accelerare rapidă în prima jumătate a lunii noiembrie, numărul spitalizărilor era de peste 1.000 de pacienţi pe zi, iar cel al pacienţilor internaţi în secţiile de terapie intensivă crescuse la circa 100 de persoane pe zi.

Lombardia, situată în nordul Italiei, în care se află capitala financiară a ţării, oraşul Milano, a rămas regiunea italiană cel mai grav afectată şi a raportat vineri 5.389 de cazuri noi de COVID-19, în scădere faţă de cele 5.697 de cazuri care au fost confirmate joi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani