Coronavirus: Ministrul de interne britanic reia apelul la respectarea restricţiilor de către populaţie

Coronavirus: Ministrul de interne britanic reia apelul la respectarea restricţiilor de către populaţie

Ministrul de interne britanic, Priti Patel, a reluat sâmbătă apelul către populaţie de a respecta restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea noului coronavirus, subliniind că pericolul încă nu a fost depăşit în Regatul Unit, transmite Reuters.

''Instrucţiunile noastre rămân clare: oamenii trebuie să stea în casă şi astfel să salveze vieţi. Ştim că populaţia este nemulţumită, dar pericolul nu a trecut. Este imperativ să respectăm regulile în continuare'', a subliniat Priti Patel.

Bilanţul deceselor cauzate în Regatul Unit de COVID-19 a depăşit 20.000, ''o bornă tragică şi teribilă'', potrivit ministrului de interne britanic.

Guvernul de la Londra a devenit ţinta criticilor pentru modul în care a răspuns la pandemia de coronavirus. Regatul Unit a introdus măsuri de distanţare socială mai târziu decât alte ţări europene şi face eforturi pentru sporirea capacităţii de testare. Ţara se plasează pe poziţia a cincea în lume în privinţa numărului deceselor cauzate de COVID-19, după SUA, Italia, Spania şi Franţa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu