Coronavirus: Noi restricţii în Africa de Sud, vânzarea alcoolului interzisă

Coronavirus: Noi restricţii în Africa de Sud, vânzarea alcoolului interzisă

Vânzarea alcoolului este interzisă şi purtarea măştii devine obligatorie peste tot în Africa de Sud, a anunţat luni seară preşedintele Cyril Ramaphosa, în contextul în care ţara a depăşit pragul de un milion de contaminări cu coronavirusul.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost, de asemenea, extinsă, începând la orele 21, în loc de 23, până la orele 6 dimineaţa.În timpul nopţii, "nimeni nu va fi autorizat să fie în afara casei, cu excepţia personalului din domeniul sănătăţii", a precizat Cyril Ramaphosa, într-un discurs la televiziune.

Barurile şi restaurantele nu vor fi închise complet, preşedintele sud-african insistând asupra necesităţii de a apăra pe cât posibil o economie deja fragilizată în cursul primului val. Acestea vor trebui să îşi scurteze programul de lucru, clienţii şi personalul fiind obligaţi să plece la orele 20, pentru a respecta noua interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

Viteza contaminărilor este "deosebit de îngrijorătoare", a insistat Cyril Ramaphosa, denunţând "o lipsă extremă de vigilenţă printre noi" cu ocazia sărbătorilor de sfârşit de an.

"Am coborât garda, iar acum plătit preţul pentru asta", a declarat el, menţionând sărbătorile de sfârşit de an şcolar (este vară în Africa de Sud), petrecerile în familie de Crăciun, concerte şi slujbele religioase, toate considerate evenimente "super-contaminante".

Timp de 14 zile, toate adunările numeroase, în interior, ca şi în aer liber, sunt interzise, cu excepţia înmormântărilor limitate la 50 de persoane şi câtorva excepţii care vor fi detaliate mai târziu, a mai anunţat el.

Interzicerea vânzării alcoolului, cel puţin până la 15 ianuarie, vizează să reducă numărul internărilor în spital legate de accidente rutiere sau violenţă domestică, mai ales familiale, generate de consumul în exces.

Duminică, Africa de Sud a devenit prima ţară de pe continentul african care a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus.

Ţara africană, care în prezent se confruntă cu un al doilea val de infectări, a înregistrat 1.004.413 cazuri de coronavirus din martie şi 26.735 de morţi, potrivit datelor oficiale.

O nouă tulpină a virusului, despre care se crede că este mai transmisibilă, se răspândeşte în prezent pe teritoriul Africii de Sud. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale