Coronavirus: Numărul noilor cazuri în Germania, la cel mai înalt nivel începând din aprilie

Coronavirus: Numărul noilor cazuri în Germania, la cel mai înalt nivel începând din aprilie

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.707 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, un nivel care nu mai fusese atins din luna aprilie, indică datele oficiale publicate joi, transmite AFP.

Statisticile Institutului Robert Koch (RKI), conform cărora numărul total al persoanelor care au contractat noul coronavirus a ajuns la 228.621 în Germania, confirmă recrudescenţa contagierilor observată în ultimele săptămâni în această ţară.

Totuşi, până în prezent numărul noilor cazuri zilnice rămâne comparabil cu cele înregistrate în luna mai, când s-a înregistrat un uşor reflux al epidemiei.

În acelaşi timp, Germania a înregistrat zece noi decese legate de pandemia de COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al cazurilor fatale ajungând la 9.253.

Autorităţile de la Berlin şi-au multiplicat mesajele de avertizare privind creşterea numărului de contaminări, evoluţie pusă în mare parte pe revenirea turiştilor germani din vacanţele în străinătate.

Această situaţie a determinat guvernul german să declare practic întreaga Spanie şi o parte a Balcanilor zone de risc, care sunt private de turişti germani, şi să impună teste şi plasarea în carantină la revenirea în Germania. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov