Coronavirus: Plaje şi parcuri, redeschise pentru plimbări în Barcelona

Coronavirus: Plaje şi parcuri, redeschise pentru plimbări în Barcelona

Deschise deja de peste zece zile pentru activităţi sportive individuale la primele ore ale dimineţii, plajele din Barcelona au fost redeschise miercuri pentru plimbări datorită unei uşoare noi relaxări a măsurilor în oraşul spaniol, foarte afectat de pandemie, relatează AFP.

În al doilea cel mai mare oraş al Spaniei au fost redeschise de asemenea parcuri, precum celebrul Park Güell, operă a arhitectului catalan Antoni Gaudi - de obicei foarte popular în rândul turiştilor.

Ca şi capitala Madrid, Barcelona (nord-est) nu a fost încă autorizată de guvern să intre în prima etapă a relaxării restricţiilor, lansată pe 11 mai şi care este o realitate pentru 70% dintre spanioli.

În timp ce epidemia de coronavirus s-a redus brusc în ţară, municipalitatea le-a oferit puţin mai multă libertate locuitorilor din Barcelona, permiţându-le miercuri să se plimbe pe plaje şi în parcuri.

Din 8 mai, plajele erau deschise doar între orele 6 şi 10 pentru activităţi sportive individuale (înot, jogging ...).

De acum, ele vor fi deschise de asemenea între orele 6 şi 20 pentru plimbări. Parcurile vor fi deschise între orele 10 şi 21 pentru plimbări şi activităţi sportive.

Însă "înotul recreaţional, statul la plajă sau practicarea sporturilor în grup sunt interzise", a afirmat poliţia locală pe Twitter, în condiţiile în care deschiderea totală a plajelor din ţară este prevăzută în ultima etapă a relaxării restricţiilor.

Spania este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu aproape 28.000 de decese. Procesul său de relaxare a restricţiilor în etape, foarte prudent, urmează să se încheie la sfârşitul lunii iunie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale