Coronavirus: Qatarul şi Omanul vor primi vaccinul Pfizer-BioNTech în această săptămână

Coronavirus: Qatarul şi Omanul vor primi vaccinul Pfizer-BioNTech în această săptămână

Ministerul Sănătăţii Publice din Qatar a acordat autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech şi urmează să primească luni primul transport, a informat presa de stat, potrivit Reuters.

Qatarul a semnat, de asemenea, un acord cu compania americană de biotehnologie Moderna Inc. pentru a cumpăra vaccinul produs de aceasta.

Un alt stat din Golf, Omanul, va primi primul transport de doze de vaccin Pfizer-BioNTech miercuri, a informat luni un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii din această ţară pe un cont de Twitter al guvernului, adăugând că faza iniţială vaccinării a va acoperi 20% din populaţie.

Săptămâna trecută, Arabia Saudită a devenit prima ţară arabă care a început inocularea populaţiei cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

Kuweitul a declarat că se aşteaptă să înceapă să primească vaccinul Pfizer-BioNTech înainte de sfârşitul anului.

La începutul acestei luni, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain-ul au aprobat vaccinul dezvoltat de gigantul farmaceutic chinez Sinopharm. Bahrainul a acordat, de asemenea, autorizaţie de utilizare de urgenţă a vaccinului Pfizer. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...