Coronavirus: Record de decese zilnice în Rusia pentru a doua zi consecutiv

Coronavirus: Record de decese zilnice în Rusia pentru a doua zi consecutiv

Rusia a înregistrat miercuri un record de decese zilnice cauzate de COVID-19 pentru a doua zi consecutiv, ţara fiind puternic afectată de varianta Delta a virusului, pe fondul unei campanii de vaccinare care avansează lent, informează AFP.

Potrivit bilanţului guvernului, 669 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, depăşind recordul de 652 de decese stabilit cu o zi înainte.

Cele mai afectate oraşe sunt capitala, Moscova, şi Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al ţării şi gazda unor meciuri de fotbal din cadrul Euro 2020, care au înregistrat 117 şi, respectiv, 111 decese.

În ansamblu, Rusia a recenzat 21.042 de cazuri noi în ultimele 24 de ore la un total de peste 5,5 milioane de la începutul pandemiei.

Numărul total de decese recenzat de guvern este de 135.214, însă agenţia de statistici Rosstat, care operează cu o definiţie mai largă a deceselor asociate COVID-19, contabilizase 270.000 de morţi la sfârşitul lunii aprilie.

Aceste cifre fac din Rusia ţara europeană cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19, în timp ce campania de vaccinare lansată în luna decembrie avansează foarte lent pe fondul neîncrederii populaţiei în pofida măsurilor din ce în ce mai stricte luate de autorităţi.

Moscova a reintrodus în ultimele săptămâni măsuri restrictive precum întoarcerea la telemunca obligatorie pentru o parte din angajaţi, vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sectorul serviciilor sau crearea unui permis sanitar pentru a merge la restaurant.

Lockdown-ul general, asemenea celui din primăvara anului 2020, nu este însă prevăzut pentru moment în oraşul cu peste 12 milioane de locuitori.

Kremlinul a recunoscut luni că obiectivul său de a vaccina 60% din populaţie până în toamnă este irealizabil.

În urma neîncrederii ruşilor faţă de vaccinurile produse pe plan intern, în special faţă de Sputnik V, doar aproximativ 16% din populaţie a primit cel puţin o doză.

Circa 22,7 milioane de persoane din 146 milioane de locuitori au primit cel puţin o doză, potrivit cifrelor publicate miercuri de site-ul Gogov, care colectează date din regiuni şi din mass-media, în lipsa statisticilor naţionale oficiale. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Simona Tatu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...