Coronavirus: Silvio Berlusconi se află în deplasare privată în Franţa

Coronavirus: Silvio Berlusconi se află în deplasare privată în Franţa

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, a cărui ţară este în prima linie în epidemia cauzată de noul coronavirus, se află de 15 zile ''în deplasare privată'' la Châteauneuf-Grasse, în sud-estul Franţei, a anunţat primarul acestei comune, Emmanuel Delmotte, transmite AFP.

Miliardarul italian în vârstă de 83 de ani ''vine de mai multe ori pe an în vacanţă pe domeniul său, unde face vin şi ulei'' în această localitate din departamentul Alpes-Maritimes, a adăugat Delmotte.

''Este o deplasare privată'', a continuat primarul.

Cotidianul italian La Stampa a anunţat că liderul partidului Forza Italia a părăsit oraşul Milano cu destinaţia sud-estul Franţei pentru ''a depăşi, cu un plus de linişte'', momentul ''foarte dificil'' prin care trece metropola din nordul Italiei, unde COVID-19 face ravagii.

Agenţia italiană de protecţie civilă a anunţat miercuri seară că numărul deceselor cauzate de epidemia de coronavirus în Italia a sporit cu 31% în ultimele 24 de ore, ajungând la 827, aceasta fiind cea mai mare creştere absolută zilnică de la anunţarea primelor cazuri de contaminare în această ţară, pe 21 februarie.

Numărul total al cazurilor de infecţie cu coronavirus confirmate în Italia, ţara europeană cea mai afectată de această epidemie, a urcat la 12.462, faţă de 10.149 în urmă cu 24 de ore, în creştere cu 22,8%.

Epidemia rămâne concentrată în regiunile din nordul Italiei, cu 7.280 de cazuri în Lombardia, 1.739 de cazuri în Emilia-Romagna şi 1.023 de cazuri în Veneto. În regiunea Lazio, unde se află capitala Roma, sunt înregistrate 150 de cazuri, faţă de 116 în ziua anterioară.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia