Coronavirus: Testul pentru coronavirus şi 10 zile de izolare, obligatorii la intrarea în Danemarca

Coronavirus: Testul pentru coronavirus şi 10 zile de izolare, obligatorii la intrarea în Danemarca

Persoanele care ajung la frontierele terestre sau porturile daneze vor trebui, începând de duminică, să efectueze un test pentru coronavirus la intrarea în ţară, a anunţat guvernul, relatează dpa.

După ce vor fi supuşi unui test, atât cetăţenii danezi, cât şi străinii trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile, au indicat sâmbătă ministerele transporturilor şi sănătăţii.

Testul trebuie efectuat cel târziu la 24 de ore de la intrare în ţară. Cetăţenii străini fără rezidenţă în Danemarca ar putea fi obligaţi să prezinte un test negativ şi la graniţă.

În ianuarie a fost introdusă o cerinţă ca toţi pasagerii care ajung în Danemarca să prezinte un test negativ pentru coronavirus cu 24 de ore înainte de a se îmbarca spre această ţară.

Măsurile au fost luate pentru a preveni răspândirea unor noi variante, mai contagioase de coronavirus, între care o tulpină detectată iniţial în Marea Britanie. AGERPRES/( AS - autor:Violeta Gheorghe, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /