Coronavirus: Trump nu îl va demite pe medicul Anthony Fauci, expertul celulei de criză

Coronavirus: Trump nu îl va demite pe medicul Anthony Fauci, expertul celulei de criză

 Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu are nicio intenţie de a-l demite pe medicul Anthony Fauci, expertul celulei de criză privind coronavirusul de la Casa Albă, a afirmat luni executivul american, notează AFP.

"Speculaţiile din media sunt ridicole, preşedintele Trump nu îl va demite pe doctorul Fauci", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley.

"Doctorul Fauci a fost şi rămâne un consilier de încredere al preşedintelui Trump", a adăugat el.

Miliardarul american a distribuit duminică pe Twitter un mesaj cu hashtag-ul #FireFauci (Concediază-l pe Fauci), alimentând speculaţiile potrivit cărora şi-a pierdut răbdarea cu renumitul om de ştiinţă apreciat de americani şi care atrage constant atenţia asupra pericolelor unei ieşiri prea rapide din izolare.

Polemica intervine într-un moment crucial, în care Donald Trump susţine că se pregăteşte să ia decizia "cea mai importantă din viaţa sa" legată de o eventuală redeschidere a economiei.

După mai mult de jumătate de milion de cazuri înregistrate, ritmul contaminărilor pare să se fi stabilizat în Statele Unite care se apropie de "vârful pandemiei", a afirmat duminică Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”