Coronavirus: Trump nu îl va demite pe medicul Anthony Fauci, expertul celulei de criză

Coronavirus: Trump nu îl va demite pe medicul Anthony Fauci, expertul celulei de criză

 Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu are nicio intenţie de a-l demite pe medicul Anthony Fauci, expertul celulei de criză privind coronavirusul de la Casa Albă, a afirmat luni executivul american, notează AFP.

"Speculaţiile din media sunt ridicole, preşedintele Trump nu îl va demite pe doctorul Fauci", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley.

"Doctorul Fauci a fost şi rămâne un consilier de încredere al preşedintelui Trump", a adăugat el.

Miliardarul american a distribuit duminică pe Twitter un mesaj cu hashtag-ul #FireFauci (Concediază-l pe Fauci), alimentând speculaţiile potrivit cărora şi-a pierdut răbdarea cu renumitul om de ştiinţă apreciat de americani şi care atrage constant atenţia asupra pericolelor unei ieşiri prea rapide din izolare.

Polemica intervine într-un moment crucial, în care Donald Trump susţine că se pregăteşte să ia decizia "cea mai importantă din viaţa sa" legată de o eventuală redeschidere a economiei.

După mai mult de jumătate de milion de cazuri înregistrate, ritmul contaminărilor pare să se fi stabilizat în Statele Unite care se apropie de "vârful pandemiei", a afirmat duminică Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC).AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

4 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România