Coronavirus: Turcia are 120 de deţinuţi infectaţi cu COVID-19 în patru închisori (ministru)

Coronavirus: Turcia are 120 de deţinuţi infectaţi cu COVID-19 în patru închisori (ministru)

Un număr de 120 de deţinuţi din Turcia au fost testaţi pozitivi pentru noul coronavirus în patru închisori, a declarat marţi ministrul justiţiei Abdulhamit Gul la Ankara, precizând că niciunul dintre cei infectaţi nu este în stare critică, relatează DPA.

"Toţi deţinuţii beneficiază de tratament în spital. Nu există niciun deţinut tratat la terapie intensivă; sunt toţi într-o stare de sănătate bună", a declarat Gul în cadrul unui briefing de presă.

Ministrul nu a dorit să dezvăluie care sunt închisorile.

Pe 13 aprilie, Gul a declarat că în închisorile din Turcia existau 17 cazuri confirmate de COVID-19 şi că trei dintre persoanele care au contactat boala au murit.

Turcia a anunţat în această lună că eliberează în jur de 90.000 de deţinuţi în cadrul unei amnistii în masă în scopul reducerii suprapopulării şi stopării răspândirii pandemiei în închisori.

Amnistia a fost criticată pentru îi exclude pe politicienii de opoziţie, jurnalişti, academicieni, funcţionari civili şi avocaţi vizaţi de acuzaţii care au legătură cu ''terorismul''.

Bilanţul deceselor de COVID-19 a crescut cu 95 până la 2.900, a declarat luni ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, în timp ce numărul cazurilor confirmate a crescut la peste 112.000.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…

2 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

3 Ceva mai penibil nu există...

4 Așa o fi?

5 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă