Coronavirus: Un avion militar american a adus în Rusia un prim lot de 50 de aparate de ventilaţie donate de SUA

Coronavirus: Un avion militar american a adus în Rusia un prim lot de 50 de aparate de ventilaţie donate de SUA

Un avion militar american a sosit joi după-amiaza la Moscova, având la bord 50 de aparate de ventilaţie ce urmează să fie distribuite în unităţile medicale ce tratează bolnavi de noul tip de coronavirus, la câteva săptămâni după ce materiale medicale similare au fost trimise la New York, informează AFP.

Acesta este "primul lot dintr-o donaţie umanitară pentru Rusia a 200 de aparate de ventilaţie fabricate în SUA", în valoare totală de 5,6 milioane de dolari, a precizat ambasada SUA la Moscova într-un comunicat.

Purtătoarea de cuvânt a reprezentanţei diplomatice americane a subliniat pe Twitter că "în vremuri de criză, SUA şi Rusia trebuie să conlucreze pentru a salva vieţi".

Alte echipamente trebuie să sosească săptămâna viitoare din SUA.

Această donaţie survine după ce Rusia a trimis pe 1 aprilie aparate de ventilaţie la New York. Preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin au scos în evidenţă acest ajutor reciproc.

"Este vorba de un ajutor umanitar sincer în ambele cazuri", a subliniat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Cu toate acestea, aparatele de ventilaţie ruse nu au fost utilizate în SUA şi fac obiectul unor verificări în ambele ţări: aparate de acelaşi model s-ar fi aflat la originea a două incendii în spitale din Rusia, unul la Moscova pe 9 mai, altul la Sankt-Petersburg pe 12 mai, care s-au soldat cu unul, respectiv cinci morţi.

Aparatele de ventilaţie sunt cruciale pentru salvarea de vieţi, pentru că permit asigurarea ventilaţiei artificiale a plămânilor la pacienţii cu pneumonie cauzată de boala COVID-19.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…