Coronavirus: Un prim lot din vaccinul rusesc Sputnik V, produs în Vietnam

Coronavirus: Un prim lot din vaccinul rusesc Sputnik V, produs în Vietnam

Rusia a anunţat miercuri că a produs în Vietnam primul lot de vaccin Sputnik V, ca parte din strategia de a facilita accesul la imunizare în această ţară care depune eforturi pentru a ţine sub control numărul infectărilor cu COVID-19, potrivit AFP.

Acest prim lot de test a fost produs în parteneriat cu compania farmaceutică publică vietnameză Vabiotech, a anunţat într-un comunicat Fondul rus al investiţiilor directe (RDIF), care a finanţat realizarea Sputnik V.

Calitatea acestui lot urmează să fie verificată de centrul Gamaleia din Moscova, care este producătorul vaccinului rusesc.

''RDIF şi Vabiotech cooperează îndeaproape în procesul de transferuri de tehnologie pentru a asigura accesul mai uşor la Sputnik V pentru populaţia vietnameză'', a precizat directorul Fondului rus, Kirill Dmitriev, citat în comunicat.

''În contextul în care pandemia este departe de a se fi terminat, iar noi variante, mai periculoase, de coronavirus sunt detectate în diverse regiuni ale lumii, RDIF sporeşte capacităţile de producţie ale Sputnik V pentru a accelera vaccinarea'', a indicat acesta.

Preşedintele Vabiotech, Dat Tuan Do, a apreciat la rândul său ''o cooperare care va ajuta la furnizarea unor vaccinuri de calitate şi la un cost accesibil în Vietnam şi în alte ţări din Asia de sud-est''.

Vietnamul se confruntă în prezent cu un focar epidemic fără precedent de COVID-19, care a dus la instituirea unui lockdown pentru zeci de milioane de locuitori.

Menţionat drept model de gestionare a crizei sanitare la începutul pandemiei, Vietnamul a întâmpinat dificultăţi în aprovizionarea cu vaccinuri şi doar 4,3 milioane de doze au fost administrate până la această dată, potrivit cifrelor oficiale.

Rusia încearcă, la rândul său, să diversifice sursele de producţie pentru Sputnik V, propriile capacităţi fiind limitate şi dedicate cu prioritate populaţiei ruse.

A semnat acorduri de producţie cu mai multe ţări, printre care şi India, care va produce în viitor sute de milioane de doze anual.

Potrivit RDIF, vaccinul rusesc este astăzi avizat în 68 de ţări, în care locuiesc în total 3,7 miliarde de persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro