Coronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

Coronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

''Zero Covid'': Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia unităţilor de carantină), anunţ rapid ignorat pe internet pentru că o mare parte dintre cei 25 de milioane de locuitori rămân închişi, relatează AFP.

China se confruntă cu cel mai grav focar epidemic de la începutul pandemiei. Este, de asemenea, ultima mare economie planetară majoră care a rămas izolată de restul lumii cu restricţii anti-Covid.

Pentru a face faţă acestui val al variantei Omicron potenţial fatală pentru mulţi vârstnici nevaccinaţi, Shanghai-ul, de departe cel mai afectat oraş, i-a plasat în izolare pe toţi locuitorii la începutul lunii aprilie.

Dar dificultăţile în accesul la produse proaspete şi asistenţa medicală non-Covid au stârnit nemulţumiri puternice şi, în unele cazuri, chiar certuri cu autorităţile.

''Toate cele 16 districte din Shanghai au atins zero Covid în societate'', a anunţat marţi Zhao Dandan, directorul adjunct al serviciilor municipale de sănătate.

În mod evident, cele aproximativ 1.000 de noi cazuri detectate în ultimele 24 de ore au fost toate detectate în unităţile de carantină şi nu la populaţia generală.

Autorităţile anunţaseră duminică o redeschidere ''în etape'' a activităţilor începând cu această săptămână, fără a preciza însă amploarea.

Potrivit primăriei, doar 3,8 milioane de locuitori se află încă într-o formă dură de izolare, precum interdicţia de a-şi părăsi apartamentul sau complexul rezidenţial.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”