Coronavirus/ Medic: În secţia ATI a Spitalului Militar ROL 2 sunt 14 pacienţi, dintre care 6 în stare critică

Coronavirus/ Medic: În secţia ATI a Spitalului Militar ROL 2 sunt 14 pacienţi, dintre care 6 în stare critică

În prezent, în Secţia ATI a Spitalului Militar ROL 2 sunt internaţi 14 pacienţi, dintre care 6 sunt în stare critică, a declarat colonel medic Narcis Tănase, care a arătat că numărul internărilor este în creştere.

"Suntem la capacitate maximă", a afirmat marţi medicul, într-o înregistrare video publicată pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".



Potrivit acestuia, "numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, internaţi în secţia Terapie Intensivă a Spitalului ROL 2, a înregistrat o curbă ascendentă".

El a detaliat că dintre cei 14 internaţi, 6 sunt în stare critică, intubaţi, ventilaţi mecanic, cu disfuncţii multiple de organe şi sisteme, şi 8 în stare gravă, din care 2 sunt cu suport ventilator non-invaziv şi 6 necesită oxigenoterapie.

"Funcţionăm de aproximativ opt săptămâni aici. Este perioada cea mai grea. Nu mă aşteptam personal ca evoluţia cazurilor de terapie intensivă să înregistreze o curbă atât de ascendentă într-o perioadă în care toţi ne aşteptam să existe o relaxare şi o diminuare a presiunii pe secţiile de Terapie Intensivă", a mărturisit medicul.

Acesta a arătat că, în momentul de faţă, unitatea medicală în care lucrează îngrijeşte aproximativ 10% din cazurile de Terapie Intensivă din ţară.

"Am îngrijit în jur de 40 de pacienţi de când am pornit activitatea aici şi nu am avut, din fericire, niciun cadru infectat până în acest moment", a spus el.

Medicul a afirmat că, potrivit experienţei sale, noul coronavirus poate provoca afecţiuni la nivelul cordului, la nivel vascular, neurologice, ale sistemului renal sau muscular. Astfel, el a vorbit de necesitatea unui tratament "personalizat".

Formaţiunea medicală de tratament ROL 2 a fost amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Otopeni, în contextul pandemiei SARS-CoV-2, şi funcţionează ca secţie externă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu