Coronavirus/ Medic: În secţia ATI a Spitalului Militar ROL 2 sunt 14 pacienţi, dintre care 6 în stare critică

Coronavirus/ Medic: În secţia ATI a Spitalului Militar ROL 2 sunt 14 pacienţi, dintre care 6 în stare critică

În prezent, în Secţia ATI a Spitalului Militar ROL 2 sunt internaţi 14 pacienţi, dintre care 6 sunt în stare critică, a declarat colonel medic Narcis Tănase, care a arătat că numărul internărilor este în creştere.

"Suntem la capacitate maximă", a afirmat marţi medicul, într-o înregistrare video publicată pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

 Potrivit acestuia, "numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, internaţi în secţia Terapie Intensivă a Spitalului ROL 2, a înregistrat o curbă ascendentă".

El a detaliat că dintre cei 14 internaţi, 6 sunt în stare critică, intubaţi, ventilaţi mecanic, cu disfuncţii multiple de organe şi sisteme, şi 8 în stare gravă, din care 2 sunt cu suport ventilator non-invaziv şi 6 necesită oxigenoterapie.

"Funcţionăm de aproximativ opt săptămâni aici. Este perioada cea mai grea. Nu mă aşteptam personal ca evoluţia cazurilor de terapie intensivă să înregistreze o curbă atât de ascendentă într-o perioadă în care toţi ne aşteptam să existe o relaxare şi o diminuare a presiunii pe secţiile de Terapie Intensivă", a mărturisit medicul.

Acesta a arătat că, în momentul de faţă, unitatea medicală în care lucrează îngrijeşte aproximativ 10% din cazurile de Terapie Intensivă din ţară.

"Am îngrijit în jur de 40 de pacienţi de când am pornit activitatea aici şi nu am avut, din fericire, niciun cadru infectat până în acest moment", a spus el.

Medicul a afirmat că, potrivit experienţei sale, noul coronavirus poate provoca afecţiuni la nivelul cordului, la nivel vascular, neurologice, ale sistemului renal sau muscular. Astfel, el a vorbit de necesitatea unui tratament "personalizat".

Formaţiunea medicală de tratament ROL 2 a fost amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Otopeni, în contextul pandemiei SARS-CoV-2, şi funcţionează ca secţie externă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”