Coronavirus/Israel: Vaccinul Pfizer are o eficienţă de 95.8%

Coronavirus/Israel: Vaccinul Pfizer are o eficienţă de 95.8%

Ministerul sănătăţii din Israel a declarat sâmbătă că inocularea celor două doze de vaccin Pfizer / BioNTech s-a dovedit a avea o eficienţă de 95.8% în privinţa contaminării cu noul coronavirus, transmite AFP.

Israelul a lansat o campanie masivă de vaccinare pe 19 decembrie, considerată a fi una din cele mai rapide din lume, graţie unui acord cu Pfizer care a permis Israelului să obţină rapid milioane de doze în schimbul unor date biomedicale despre efectele vaccinului.

Până în prezent, 4.25 milioane de persoane din Israel (care are o populaţie de nouă milioane) au fost vaccinaţi cu prima doză din acest vaccin, iar 2.88 milioane şi cu a doua doză, conform celor mai recente cifre furnizate de ministerul sănătăţii.

Potrivit ministerului, vaccinul s-a dovedit a avea o eficienţă de 95.8% în prevenirea infectării cu noul coronavirus la două săptămâni după inocularea celei de-a doua doze, o eficienţă de 99.2% în prevenirea formelor severe şi de 98.9% în prevenirea decesului.

Datele, adunate până în data de 13 februarie, au demonstrat că vaccinarea este eficientă şi la o săptămână după inocularea celei de-a doua doze: 91.9% pentru a preveni infectarea, 96.4% în privinţa prevenirii formelor grave şi 94.5% pentru a preveni decesul.

"Obiectivul nostru este să continuăm vaccinarea întregii populaţii cu vârsta de peste 16 ani (...) ceea ce ne va permite să revenim la obiceiurile care ne lipsesc", a declarat sâmbătă, într-un comunicat de presă, directorul general din ministerul sănătăţii, Hezi Levi.

La de începutul pandemiei, Israelul a înregistrat oficial peste 744.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 şi peste 5.500 de decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria