Coronavirus/Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei/Situația se înrăutățește doar în Rusia, Turcia și Suedia, țări care au aplicat târziu măsuri stricte

Coronavirus/Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei/Situația se înrăutățește doar în Rusia, Turcia și Suedia, țări care au aplicat târziu măsuri stricte

Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei/Situația se înrăutățește doar în Rusia, Turcia și Suedia, țări care au aplicat târziu măsuri stricte. Spania a raportat cifre în scădere iar specialiștii din Marea Britanie au anunțat în această dimineață o încetinire a ratei de infectare. În schimb, cifrele sunt în creștere în țări care de-abia de câteva zile au introdus restricții privind circulația de masă a populației: Rusia, Turcia și Suedia.

De menționat că România se află cam cu zece zile în urma valului, dar a luat din timp măsurile de distanțare socială.

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

Rusia a confirmat luni 302 noi infecţii cu coronavirus, aducând numărul oficial de cazuri până la 1.836. Saltul înregistrat este cel mai importanta de până acum.

Nouă persoane au fost ucise de pe urma pneumoniei declanşate de virus.

Statisticile oficiale ale Rusiei - care sunt încă mai mici decât cele din ţările europene - au stârnit suspiciuni. Experţii avertizează că, în Rusia, capacitatea de testare este împiedicată de birocraţie, în timp ce oficialii avertizează că numărul real de cazuri este probabil mult mai mare.

Majoritatea cazurilor sunt la Moscova. Săptămâna trecută, Moscova a schimbat modul în care îşi contabilizează cazurile de coronavirus, pacienţii fiind consideraţi pozitivi la un singur test pozitiv, şi nu după trimiterea şi confirmarea mai multor mostre la un laborator Novosibirsk pentru verificări.

Începând de luni, toţi cei 12 milioane de locuitori ai Moscovei sunt rugaţi să rămână în casele lor cu puţine excepţii. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

2 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

3 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

4 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

5 Viitor senator PSD a fugit în Maldive pentru a obține al treilea mandat (ilegal) de rector