Corpul de Control al Ministrului Economiei sesizează organele de urmărire penală și ANI pentru neregulile găsite la SNAM

Corpul de Control al Ministrului Economiei va sesiza organele de urmărire penală și Agenția Națională de Integritate (ANI) în cazul procedurii de selectare și recrutare a membrilor Consiliului de Administrație la Societatea Națională Ape Minerale (SNAM), întrucât au fost constatate potențiale conflicte de interese, dar și suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

"Principalele concluzii ale raportului relevă posibile conflicte de interese și vicii de procedură în ceea ce privește selectarea și recrutarea, în conformitate cu OUG 109/2011 a membrilor Consiliului de Administrație al societății, în sensul că semnatarul contractului cu recrutorul a fost, în urma depunerii candidaturii, selectat ca membru în Consiliu de Administrație. De asemenea, existau deja, în derulare, relații contractuale de muncă între unul dintre membrii comisiei de intervievare a candidaților înscriși pe lista scurtă și unul dintre candidați", potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei transmis, joi, AGERPRES.

Un al doilea tip de nereguli descoperite de reprezentanții Corpului de Control vizează modul de îndeplinire a responsabilităților din contractul de mandat semnat de membrii Consiliului de Administrație.

Astfel, trei dintre cei cinci membri ai CA nu și-au asumat Proiectul componentei de administrare din Planul de Administrare  a SNAM, neîndeplinindu-și astfel atribuțiile din contractul de mandat. De asemenea, Comitetul de Audit și Comitetul de Nominalizare și Remunerare nu au fost constituite legal și nu există dovada activității lor, iar membrii CA aveau obligativitatea, ca în 30 de zile de la semnarea contractelor de mandat, să constituie cele două comitete. Constituirea celor doua comitete este obligație legală impusă de OUG 109/2011, precizează Ministerul Economiei.

"Pentru că faptele constatate relevă potențiale conflicte de interese, dar și suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni în exercitarea atribuțiilor de serviciu, vor fi sesizate, atât Agenția Națională de Integritate, cât și organele de urmărire penală", se precizează în comunicat.

În data de 11 ianuarie, ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a trimis Corpul de Control la Societatea Națională a Apelor Minerale SA și a cerut constituirea unei comisii de analiză pentru verificarea sesizărilor primite la minister, în luna decembrie 2016, referitoare la activitatea administratorilor acestei societăți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

3 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

4 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

5 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze