Cosette Chichirău (USR): Îmi propun să câştig Primăria Iaşi

Cosette Chichirău (USR): Îmi propun să câştig Primăria Iaşi

Deputatul Cosette Chichirău, preşedintele filialei ieşene a USR, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că la alegerile locale îşi doreşte să obţină mandatul de primar al Iaşiului.

"Obiectivul nostru este să câştigăm Primăria Iaşi, să câştigăm preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi şi să avem majoritate simplă, adică 14 din cele 27 de mandate, în Consiliul Local Iaşi. Victoria USR PLUS ar fi majoritatea în Consiliul Local, pentru că aceasta este posibilă chiar şi fără câştigarea Primăriei. Bineînţeles, eu îmi propun să câştig Primăria Iaşi. Cred că ieşenii s-au săturat de trafic, de poluare, de lipsa proiectelor mari. Există toate premisele ca Iaşiul să fie casa unor misiuni economice străine de exemplu, să avem o reprezentanţă la Bruxelles, să avem clădiri noi, o bibliotecă nouă, să avem o autogară. Avem nevoie de foarte multe proiecte şi primarul actual a demonstrat că nu poate să facă nimic din ce avem nevoie", a spus Cosette Chichirău.

Aceasta i-a invitat pe cei de la partidul "Împreună pentru Moldova" să li se alăture în campania electorală pentru alegerile locale.

"Există posibilitatea să fim împreună pe liste. Deci asta ar fi o posibilitate de a elimina orice riscuri pentru ei. Există şi alte posibilităţi. De exemplu, în formula mea ideală am avea un primar de la USR, un viceprimar de la 'Împreună pentru Moldova' şi un viceprimar de la PLUS. Am avea o echipă în care eu fiind finanţistă aş putea să aduc expertiza finanţărilor, de la PLUS ar fi un arhitect care ar lucra pe partea de urbanism, iar de la 'Împreună pentru Moldova' ar veni un inginer care se pricepe la infrastructură, la tot ce ţine de drumuri şi ce avem nevoie în Iaşi. Deci, ar fi o echipă care ar avea realmente competenţele pentru a duce Iaşiul la potenţialul lui", a menţionat ea.

Prezent la conferinţa de presă, fostul liberal Marius Bodea, acum candidatul alianţei USR PLUS la Consiliul Judeţean Iaşi, a precizat că nu i-a fost uşor să aleagă să candideze pentru o altă funcţie decât cea de primar al Iaşiului.

"În primul rând cred că ceea ce aţi văzut astăzi este cea mai bună formulă politică din câte au existat de la Revoluţie încoace, în sensul că opoziţia s-a unit pentru prima dată. Am cumpănit foarte mult, pentru că alegerea nu a fost uşoară. După cum ştiţi, am avut un proiect setat foarte multă vreme, timp de 5 ani pentru Primăria Municipiului Iaşi", a declarat Marius Bodea.

El a precizat că, deşi va candida pe listele USR PLUS la conducerea Consiliului Judeţean Iaşi, încă nu a semnat vreo adeziune pentru niciunul dintre cele două partide politice.

"Sunt un om de echipă, asta s-a văzut întotdeauna, însă sunt un om de echipă doar cu membrii echipei care împărtăşesc aceleaşi principii de onestitate şi de lipsă de troc politic şi de blaturi. După cum aţi văzut, până la urmă acesta a fost ingredientul care a dus la scindarea PNL Iaşi, anume faptul că nu am acceptat, deşi mi s-a propus de nenumărate ori să intru în combinaţiile imobiliare, în combinaţiile politice. Am refuzat acest lucru şi s-a văzut până la urmă finalitatea, acea mişcare odioasă care, după părerea mea, îi va costa pe toţi cei care au gândit această formulă, aducerea pesedistului Mihai Chirica în PNL", a arătat Marius Bodea.

Fostul liberal a declarat totodată că în calitate de candidat la şefia Consiliului Judeţean Iaşi pe listele USR PLUS prioritare pentru el sunt o serie de proiecte ce vizează Aeroportul Internaţional Iaşi, infrastructura, cultura şi transformarea celorlalte oraşe şi municipii din judeţ în poli de dezvoltare economică.

"Aeroportul Iaşi va fi, din punctul meu de vedere, un punct important de revitalizare, de readucere pe făgaşul normal, aşa cum l-am lăsat în 2016. Apoi cultura ieşeană despre care am vorbit, şi aţi văzut şi dumneavoastră ce s-a întâmplat în anii aceştia. Această hărţuire a artiştilor, a oamenilor de cultură din Iaşi de către preşedintele CJ Maricel Popa, noi fiind un oraş eminamente cultural sau cel puţin aşa ne dorim. Îmi doresc foarte mult dezvoltarea unor poli economici în tot judeţul Iaşi, pentru că noi am magnetizat aici în municipiul Iaşi, noi fiind şi municipiu reşedinţă de judeţ cu foarte mulţi locuitori, cam tot PIB-ul judeţului Iaşi. Ori lucrul acesta este foarte grav pentru un judeţ de 900.000 de locuitori. De aceea gândesc dezvoltarea în jurul celorlalte oraşe în poli economici. Zona metropolitană este doar o hârtie în acest moment. Îmi propun ca relaţia cu primarul municipiului Iaşi să fie una strânsă astfel încât să părem unul şi acelaşi, pentru că până acum Consiliul Judeţean nu a făcut parte din viaţa municipiului Iaşi, ori asta este obligaţie chiar prin lege, şi astfel o dată pentru întotdeauna vreau să terminam cu războiul între palate", a susţinut Marius Bodea. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?