Coșmarul unei familii de șoferi români de TIR: fermierii protestatari din Franța le-au distrus tone de marfă

Coșmarul unei familii de șoferi români de TIR: fermierii protestatari din Franța le-au distrus tone de marfă

Doi șoferi români de TIR au fost opriți de fermierii protestatari din Franța, care le-au confiscat și distrus marfa alimentară pe care o transportau. Maria și Nicolae Badea au povestit, luni, la Antena3 CNN , cum au supraviețuit acestui incident deosebit de grav.

Fermierii protestatari din Franța distrug mărfurile de import. FOTO captură video Antena 3 CNN

Cei doi șoferi de TIR, soț și soție, au fost prinși în mijlocul manifestanților francezi.

Camionul lor a fost blocat de mai multe persoane ce s-au pus în fața mașinii.

„Au venit, ne-au spus că trebuie să oprim, că acolo se va descărca toată marfa. Ni s-a spus că trebuie să stăm calmi, să fim pașnici, ca să nu ni se întâmple nouă nimic rău. Și s-au apucat, între timp, să descarce toată marfa, fără nicio explicație, fără nimic (...)”, a relatat Nicolae Badea la Antena 3 CNN.

După ce le-a fost descărcată marfa, li s-a spus că sunt liberi și că pot pleca. Au înaintat câteva sute de metri și au sunat reprezentanții firmei pentru care efectuau transportul:

„Firma a sunat peste tot ca să vină un echipaj de poliție, să ne dea și nouă un proces verbal sau ceva pentru marfa distrusă”.

„Jandarmeria era acolo, dar nu a făcut absolut nimic”

Șoferul român mai spune că, între timp, în zonă au mai oprit alte două camioane, cu numere de Franța, încărcate cu legume și fructe din Spania, cu destinația Lyon, care au fost și ele descărcate de către protestatari.

„La al doilea camion a venit un echipaj de la jandarmi cu o lanternă, pentru că se întunecase. Iar jandarmii au luminat cu lanterna, să vadă protestatarii ce scrie pe etichetele de pe marfă. Deci jandarmeria era acolo, dar nu a făcut absolut nimic”, a mai relatat Nicolae Badea la Antena 3 CNN.

„Nu ni s-a explicat absolut nimic”

Soții români au precizat că, în cele din urmă, au venit la ei doi jandarmi și, fără să le spună că este protest, l-au întrebat pe bărbat, care se afla la volan, dacă a făcut fotografii, iar acesta le-am răspuns că nu.

„Au făcut ei ceva fotografii sau filmări, nu știu ce au făcut exact, după care au plecat liniștiți. Adică nu ne-a spus nimeni nimic", a explicat soția bărbatului, Maria Badea.

Soții Badea au postat, apoi, pe rețelele sociale, un filmuleț ca să-și informeze colegii cu privire la ce-i așteaptă în Franța .

„Cu siguranță o să se ajungă mai departe (cu protestele), după cum am văzut și alte filmulețe, în care chiar au răsturnat camioanele, le-au dat foc", a adăugat șoferița de TIR.

Marți, cei doi vor pleca din nou la drum.

Nu știu exact în ce direcție o vor lua.

„Cursele noastre sunt cam 80% destinație Franța", a mai spus Nicolae Badea la Antena 3 CNN.

Experiențe similare au trăit și alți șoferi de camioane, ceea ce a determinat autoritățile române să emită avertizări legate de riscurile deplasărilor în Franța .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?