Cosmetică - Un spray care produce o mască hidratantă din nanofibre, lansat în Japonia

Cosmetică - Un spray care produce o mască hidratantă din nanofibre, lansat în Japonia

O companie niponă de produse cosmetice a lansat miercuri în Japonia o mască facială hidratantă de un nou tip, considerată primul produs de înfrumuseţare din lume capabil să producă "o piele" din nanofibre cu ajutorul unui spray, informează AFP.

După aplicarea unei loţiuni absorbante pe faţă, utilizatorii vor folosi un spray care pulverizează nanofibre, al căror diametru reprezintă a suta parte din grosimea unui fir de păr.

Aceste nanofibre, a căror compoziţie exactă rămâne confidenţială, se lipesc imediat între ele pentru a forma o peliculă transparentă, ce va crea un efect de seră pentru pielea aflată dedesubt, absorbind umiditatea şi permiţând pielii utilizatorilor să respire.

Noul produs, considerat "o a doua piele", poate fi purtat peste noapte sau eliminat de pe chip la aproximativ un minut după aplicare.

"Este pentru prima dată când un produs cosmetic utilizează o astfel de tehnologie", a declarat Masayuki Uchiyama, un expert în dermatologie din cadrul grupului Kao, aflat la originea acestei invenţii.

Dezvoltat în colaborare cu Panasonic, noul spray pulverizator a necesitat 10 ani de cercetări ştiinţifice, a adăugat Masayuki Uchiyama. "Am întâmpinat dificultăţi cu reducerea dimensiunilor sprayului".

În pofida preţului său ridicat - 50.000 de yeni (aproximativ 416 euro) -, grupul Kao estimează că vânzările noului produs ar putea să îi aducă 100 de miliarde de yeni pe an (832 de milioane de euro), dacă utilizarea sprayului va fi extinsă şi în domeniul medical, pentru tratarea cicatricilor.

Numeroase pansamente pulverizante există deja sub formă de sprayuri pe piaţă şi sunt utilizate pentru a trata arsurile şi plăgile, însă ele folosesc tehnologii diferite. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu