COVID-19. OMS recomandă ca Europa să reintroducă măştile şi să reia vaccinarea: „Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse”

COVID-19. OMS recomandă ca Europa să reintroducă măştile şi să reia vaccinarea: „Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse”

Într-un interviu oferit agenţiei Reuters , directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a încurajat statele europene să acţioneze pentru a preveni saturarea sistemelor sanitare.

„Avem o creştere a numărului cazurilor (...), într-o societate care funcţionează aproape la fel ca înainte” de pandemie, a afirmat responsabilul OMS, care a accentuat nevoia de purtare a măştii, de aerisire a spaţiilor închise şi de administrare a celei de-a doua doze de vaccin booster, înainte ca serurile caracteristice noilor variante să fie disponibile în toamnă.

De asemenea, măsurile de stabilizare trebuie aplicate pentru a evita alte măsuri mai dure, a punctat Hans Kluge. „Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse”, a mai adăugat el.

„Acum este suficient de clar că ne aflăm într-o situaţie similară celei de vara trecută”, cu singura diferenţă că varianta Omicron este cea dominantă, a afirmat Kluge într-un comunicat menţionat de agenţia EFE, conform Agerpres.

„Odată cu creşterea numărului cazurilor vedem şi o creştere a spitalizărilor, care nu vor face decât să crească şi mai mult în lunile de toamnă şi iarnă, după ce şcolile se vor redeschide, oamenii vor reveni din vacanţe şi odată cu venirea iernii interacţiunea socială se va muta în spaţii închise”, a declarat Hans Kluge.

Circa trei milioane de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Europa săptămâna trecută, aproape jumătate din cele raportate la nivel mondial. În acelaşi interval de timp spitalizările s-au dublat şi circa 3.000 de oameni au murit în urma COVID-19.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990