Craiova, la pământ. Urmează Rapid? Luni se decide: faliment sau un nou început, cu alţi acţionari

Craiova, la pământ. Urmează Rapid? Luni se decide: faliment sau un nou început, cu alţi acţionari

Cu „mâinile legate“ la Craiova şi fără bani, Mititelu a luat decizia de a ceda echipa fanilor. O echipă care nu mai avea unde se antrena, din cauza conflictelor cu autorităţile locale, şi care era neplătită de luni bune. Mititelu a acceptat inevitabilul, a anunţat retragerea echipei din campionat şi cedarea ei către fani. Anunţul a fost făcut chiar de către Asociaţia „Ştiinţa suntem noi“, care a informat într-un comunicat că „a obţinut acordul de principiu al lui Adrian Mititelu pentru a prelua destinele echipei începând cu anul competiţional 2014-2015“.

Predarea echipei, „megavrăjeală”?

Suporterii au mai anunţat că au demarat o campanie de strângeri de fonduri şi că vor să atragă şi sponsori lângă echipă. Doar că există şi voci care nu cred în predarea echipei pe mâinile fanilor. Care susţin că totul a fost făcut pentru ca Mititelu să scape, o perioadă, de presiunile venite din zona ultraşilor.

„E o megavrăjeală. În situaţia de faţă, Mititelu şi dacă vrea să dea echipa, nu poate, ţinând cont de insolvenţa Fotbal Club U Craiova SA. Nu el personal! Cine ar dori să preia echipa, ar trebui să facă o cerere la Tribunalul Brasov, cu o ofertă concretă. Termenul gratis nu există în insolvenţă, că d-aia eşti în insolvenţă, că ai datorii pe care nu le mai poţi plăti. Şi orice bun ai avea, se scoate la vânzare, la licitaţie, ca să-şi ia creditorii banii“, a scris Vlad Roşca, fost apropiat al lui Mititelu şi director general al Universităţii, pe Facebook.

Nu s-au prezentat cu UTA

Un singur lucru e sigur, că echipa nu va mai continua în liga secundă. Azi, Universitatea nu s-a prezentat la meciul cu UTA, al doilea din acest campionat, după cel din 1 martie, cu Olt Slatina, şi urmează să fie exclusă din liga secundă.

Decizia excluderii urmează să fie luată în perioada următoare de către Comisia de Disciplină.

9 era locul ocupat de Universitatea Craiova , după 20 de etape, în Seria a 2-a a Ligii a II-a, fără şanse la play-off-ul de promovare. Urmează, probabil, ca rezultatele să fie anulate şi toate echipele care aveau de disputat meciuri cu "U" Craiova să le câştige cu 3-0 la "masa verde"

Luni, verdict la Tribunal în cazul Rapidului

Rapid e pe buza prăpastiei, iar dacă Tribunalul Bucureşti nu va aproba mâine planul de reorganizare, vor urma falimentul şi desfiinţarea grupării. Un nou început, de jos, din liga a cincea (ultima categorie competiţională organizată de AJF Bucureşti), se poate face doar cu o nouă companie, care să preia ulterior palmaresul fostei echipe.

Aprobarea planului ar însemna că Rapid, printre favoritele la promovare din Serie 1 a Ligii a II-a, îşi poate depune liniştită actele de licenţă. Dar şi un viitor cu alţi acţionari. Printre ei şi fostul patron al Timişoarei, Marian Iancu, recunoscut ca rapidist convins.

„M-am întâlnit cu domnul Adrian Zamfir, ştie care sunt intenţiile mele, iar acum aşteptăm cu toţii ziua de luni. Nu am nimic împotrivă să investesc la Rapid, alături de Zamfir şi Vio Moldovan, important e să se dea o decizie favorabilă acestui club. Sunt născut şi crescut în Giuleşti, dar aştept să văd ce se întâmplă cu planul de reorganizare şi ce căi de atac sunt în cazul în care nu se va aproba”, a afirmat Iancu.

Verdictul în cazul dosarului privind planul de reorganizare al Rapidului este aşteptat luni, după ora 10.00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?