Crater uriaș în Guatemala: mamă și fiică dispărute după ce mașina lor a fost „înghițită“ de șosea

Crater uriaș în Guatemala: mamă și fiică dispărute după ce mașina lor a fost „înghițită“ de șosea

O mamă și fiica ei în vârstă de 15 ani au fost date dispărute după ce mașina lor s-a prăbușit într-un crater uriaș apărut din senin pe un drum dintr-un oraș din Guatemala. Căutările, începute în urma cu 3 zile, s-au transformat în mod tragic din salvare într-un efort de recuperare a cadavrelor.

Persoanele din una dintre mașinile prăbușite au fost salvate FOTO Twitter

Groapa s-a deschis brusc pe strada principală din orașul Villa Nueva, din Guatemala, sâmbătă, după numeroase zile ploioase ce au cauzat alunecări de teren. Tatăl fetei a fost salvat duminică și i-au fost amputate două degete de la mână.

Vehiculul a fost doar unul dintre cele două care au căzut în groapa masivă. În cealaltă mașină, care a fost scoasă în cele din urmă, se aflau patru persoane care au supraviețuit accidentului.

Marți seara, autoritățile orașului Guatemala au spus că ar fi localizat mașina folosind tehnologie geologică la o adâncime de aproximativ 15 metri.

Mynor Suárez, un inginer specializat în geologie, a spus că a detectat o variație a metalelor sub suprafața pe care o consideră a fi mașina. Nu se știe însă dacă femeile se aflau încă în interiorul mașinii.

Autoritățile din Guatemala au ordonat întreprinderilor aflate pe o rază de 200 de metri de crater să se închidă, deoarece asfaltul continua să cadă în groapă, trimițând vibrații pe suprafața înconjurătoare.

 FOTO Twitter

FOTO Twitter

Ángel Mario González, șeful pompierilor voluntari responsabili de operațiune, a declarat marți că aceștia lucrează manual cu lopeți în fundul găurii, încercând să evite o nouă prăbușire.

Dar el a spus că pompierii căutau doar să le găsească trupurile.

„La ora 18, vor fi trecut 72 de ore de la incident”, a spus el. „Posibilitatea de a găsi supraviețuitori este nulă.”

Salvatorii au coborât pe scări, iar cu ajutorul unei macarale, al detectoarelor de metale și al unui câine de căutare, speră că vor găsi trupurile femeilor, scrie AP.

Soțul și-a pierdut degetele încercând să-și salveze familia

Felipe Mejía stătea împreună cu alte rude la aproximativ 45 de metri de marginea gropii, sperând să primească noutăți despre cele două femei dispărute — nora sa, Olga Emilia Choz, de 38 de ani, și nepoata, Mishell Mejía Choz, de 15 ani.

El a spus că fiul său, Adolfo Mejia, care era în mașină cu soția și fiica sa, a fost externat luni din spital după ce i s-au amputat două degete care fuseseră rănite în timp ce încerca să-și salveze fiica.

Felipe a spus că fiul său nu a putut să se întoarcă la fața locului. „Nu poate. Spune că se simte foarte rău”, a spus tatăl.

Au trecut deja trei zile. Nu vrem să se oprească. Le vrem vii sau moarte”, a spus Mejia. „Nu vom pleca până nu vor fi găsite. Familia mea nu este completă.”

Craterul s-a deschis sâmbătă seara pe artera principală din Villa Nueva, la sud-vest de capitală. Videoclipul surprinde mașinile deplasându-se de-a lungul unei străzi întunecate, pe ploaie, când, deodată, un vehicul s-a prăbușit în gaura imensă.

Familia Mejia era în drum spre casă de la o piață locală unde sunt vândute articole vestimentare. Zilele de ploi torenţiale din regiune au provocat alunecări de teren şi inundaţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”